Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Στα μέσα της εβδομάδας εξελίξεις για τις εκλογές στην Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Τριφυλίας

Περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται να συσκεφθούν ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Τριφυλίας, προκειμένου να συζητήσουν, αλλά, ενδεχομένως, και να αποφασίσουν για τη στάση τους στις εκλογές.
Μέχρι στιγμής, τόσο σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού του.....

συνδυασμού όσο και σε επίπεδο της κοινωνικής και λαϊκής του βάσης, υπάρχουν δύο κυρίαρχες απόψεις – τάσεις.

Η μία θέλει το συνδυασμό να εξετάζει κάθε ενδεχόμενο και να εξαντλεί κάθε περιθώριο διαλόγου με τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση για συνεργασία και εκλογική συμπόρευση με έναν και ενιαίο εκλογικό συνδυασμό και επικεφαλής κοινής και ευρείας αποδοχής.
Όσοι υποστηρίζουν και συντάσσονται με αυτή την άποψη, θεωρούν πως ναι μεν υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες, αλλά θα πρέπει και οι δύο πλευρές, η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία και η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση, να βρουν πεδίο συναντίληψης, συνεννόησης και συνεργασίας με ειλικρινή και έντιμο διάλογο για την ενότητα των δυνάμεών τους.

Η άλλη τάση – άποψη είναι εκείνη που «θέλει» την αυτόνομη κάθοδο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας με υγιή ανασύνταξη και ανανέωση των δυνάμεών της! Σε περίπτωση, δε, που καταλήξουν στην αυτόνομη κάθοδο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν είναι με ποιον ως επικεφαλής θα «κατέβει» στις εκλογές και πώς και με ποιες διαδικασίες και από ποιους θα επιλεγεί ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος, καθώς ο νυν επικεφαλής Δημήτρης Σωτηρόπουλος έχει κατ’ επανάληψη πει στους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί και δε θα είναι ξανά επικεφαλής. Τα ονόματα που ακούγονται είναι του Σωτήρη Τσίγγανου, του Σωτήρη Μπακούρου, του Γιάννη Κατσαργύρη και του Θανάση Πετρόπουλου.

Θάρρος