Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας υπόσχεται ο Γ. Βρούτσης

Ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή θα γίνονται οι θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας από τον Μάιο και κάθε χρόνο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Έτσι ο κ. Βρούτσης .....

σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής διαβεβαιώνει ότι μπαίνει τέλος στις ουρές για τις θεωρήσεις των βιβλιαρίων υγείας, ενώ τονίζει ότι με το σύστημα ΑΤΛΑΣ δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη όπου θα καταχωρίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.

Σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που αρχίζει από φέτος δηλώνει πως «με το νέο μαθηματικό τύπο που θα ισχύσει για τα ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητά τους αλλά και το ότι όλες οι επόμενες γενιές ασφαλισμένων θα λάβουν εφάπαξ».

Ειδικά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, επισήμανε ότι επειδή υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 729 εκ. ευρώ, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 15 ετών απόσβεσης των οφειλών, ώστε η προσαρμογή των παροχών να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια και δίκαιη.

Σε ότι αφορά τις ομαδικές απολύσεις λέει ότι αναμένει την μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας με στόχο μια ρύθμιση που θα προστατεύει και τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

ΑΠΕ ΜΠΕ