Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Μας κάνουν πλάκα με τις αποδείξεις – Τώρα σκέφτονται να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς

Εξετάζεται ακόμη και απαλλαγή των συνταξιούχων από τις αποδείξεις
- Τελικά δεν θα ισχύσει το μέτρων με τις μειωμένες κατά 50% αξίες των αποδείξεων
- Καμία οριστική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών σε νευρική κρίση οι φορολογούμενοι

Το απόλυτο ........

αλαλούμ επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο σχετικά με τις αποδείξεις.
Πρώτα ήρθε η ... έμπνευση να μην ισχύουν οι αποδείξεις από super market και βενζινάδικα, αλλά μισθωτοί και συνταξιούχοι να πρέπει να συγκεντρώσουν μόνο το 10% του εισοδήματός τους.
Ύστερα είδαν ότι χωρίς ΔΕΚΟ, super market και καύσιμα θα είναι αδύνατο οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν το ποσό και σκέφτηκαν τελικά από τρόφιμα και καύσιμα να ισχύουν οι αποδείξεις, αλλά στο 50% της αξίας τους.

Τώρα όμως φαίνεται ότι και αυτό το σενάριο πάει περίπατο.
Τα προβλήματα όμως παραμένουν και έτσι έπεσε πρόταση ακόμη και για εξαίρεση των συνταξιούχων από τη συλλογή αποδείξεων.
Είναι μια πρόταση που υπάρχει ακόμη, ωστόσο πολύ δύσκολα θα γίνει και πράξει.
Με την αναβλητικότητα που χαρακτηρίζει το οικονομικό επιτελείο σε αυτόν τον τομέα όλα δείχνουν ότι για ακόμη μια φορά θα ακολουθηθεί η γνωστή κλασική συνταγή της Ελλάδας.Θα επιστρέψουμε, παρά τις εξαγγελίες, στο παλιό καθεστώς.

Η επικρατέστερη πρόταση πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μην αλλάξει τίποτα. Μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλαδή αντί του 10% να πρέπει να συγκεντρώσουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις και να ισχύουν αυτές που ίσχυαν και το 2013.
Πάντως όπως λέγεται, μένει να αποδειχθεί κιόλας, μέσα στις επόμενες ημέρες με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθοριστούν οι δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση αποδείξεων, ο τρόπος επιμερισμού των αποδείξεων μεταξύ των συζύγων, οι κατηγορίες των φορολογουμένων που εξαιρούνται.

Newsit