Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ,ας οπλιστούμε με ψυχική δύναμη για να διατηρήσουμε ζωντανό το όραμα για το μέλλον.
Στη δυσχερή κατάσταση που βιώνουμε σήμερα ,η Γέννηση του Θεανθρώπου ας είναι για τον καθένα μας ένα μήνυμα αναδημιουργίας, ένα μήνυμα ελπίδας, που ζεσταίνει τις ψυχές όλων μας.

Ας περάσουμε λοιπόν......

τα φετινά Χριστούγεννα κοντά σε αυτούς που αγαπάμε, αλλά με τη σκέψη στραμμένη στους αδύναμους συμπολίτες μας, τους οποίους δεν πρέπει να ξεχνάμε, ιδιαίτερα τέτοιες γιορτινές μέρες.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από μια πρωτοφανή εγχώρια κρίση και τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάστηκαν σκληρά.

Μέσα σε αυτή την ύφεση , μέσα σε αυτή τη δίνη της ανεργίας , της φτώχιας, της δυσβάσταχτης φορολογίας, της δύσκολης καθημερινότητας, όπου δυσκολευόμαστε πια να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες και στους στόχους μας, οφείλουμε να αντέξουμε. Το οφείλουμε όχι μόνο στους εαυτούς μας, αλλά και στις γενιές που έρχονται.
Το 2014 πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί , ο καθένας από το δικό του μετερίζι, πολιτικοί, εργαζόμενοι, όλος ο λαός, για να επιτύχουμε, με υπομονή και σύμπνοια, όλα όσα δικαιούμαστε και μας αξίζουν.

Εύχομαι το νέο έτος ,με όλες τις δυσκολίες που θα έχει, να μας δώσει ως χώρα αλλά και ως Μεσσηνία ειδικότερα , το έναυσμα για έναν κοινωνικό προγραμματισμό, που θα αφορά κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής, υποτάσσοντας τους νόμους της οικονομίας στα συμφέροντα της κοινωνίας, με στόχο μια σύμμετρη ανάπτυξη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ας αναδειχτεί μέσα από την κρίση, ένα αναθεωρημένο και υγιές σύστημα, που θα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για το αύριο όλων μας και να φέρει την ευοίωνη προοπτική που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς εξωραϊσμούς ή δραματοποιήσεις, αλλά με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, θα προσπαθήσει αποφασιστικά το 2014 να αντιστρέψει το κλίμα. Θα συνεχίσουμε την ολοκλήρωση σημαντικών έργων που ξεκινήσαμε το 2013 ,αλλά και την προώθηση νέων, στοχεύοντας πάντα ψηλότερα, συνεργαζόμενοι με όλους τους φορείς του τόπου μας.

Μέσα από αυτή τη στόχευση ,εύχομαι από καρδιάς :
«Kαλή Xρονιά σε όλους τους Μεσσήνιους , με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά κυρίως με όραμα και προοπτική ».


Παναγιώτης Αλευράς
Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας