Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας!

Τη δική τους ξεχωριστή και όμορφη γιορτούλα για τα Χριστούγεννα έκαναν οι μικροί μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας, το απόγευμα της Τετάρτης στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης!

Το θέμα του θεατρικού ....

που παρουσίασαν τα μικρά παιδάκια ήταν «Ο Αϊ Βασίλης σε κρίση», και με τα τραγούδια τους και τα σκετσάκια τους, έστειλαν πολυποίκιλα και πολυσήμαντα μηνύματα για την οικονομική κρίση, τη διαχείρισή της και, βεβαίως, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αυτή έχει σωρεύσει στην κοινωνία, με πίστη και αισιοδοξία, αγάπη και αλληλεγγύη, σεβασμό και συνεργασία, λογική και αυτοπεποίθηση!

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα παιδάκια ήταν ζεστή και γεμάτη ζωντάνια, ενώ τα χαμόγελα, τα παιχνίδια και τα πειράγματα έδιναν κι έπαιρναν! Οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των Νηπιαγωγών τους είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν με καταπληκτικές αποδόσεις και ερμηνείες, επί σκηνής, το θεατρικό αυτό δρώμενο για τα Χριστούγεννα!

Με τα λαμπερά προσωπάκια τους, τις γλυκιές φωνούλες τους και τη χαρούμενη διάθεσή τους, έπαιξαν, τραγούδησαν και πέρασαν υπέροχα στη γιορτή τους! Οι γονείς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, όπως και συγγενικά και φιλικά πρόσωπα των οικογενειών τους απόλαυσαν τη γιορτή και καταχειροκρότησαν θερμά τα μικρά τους αγγελούδια επί σκηνής και τα αγκάλιαζαν και τα φιλούσαν ασταμάτητα γεμάτοι συγκίνηση και υπερηφάνεια, ενώ συνεχάρησαν θερμά την προϊσταμένη και τις νηπιαγωγούς για το πολύ καλό έργο που επιτελούν με αγάπη και φροντίδα για τα παιδάκια.

Η γιορτή, από κάθε άποψη, ήταν συγκινητική και ευχάριστη συνάμα! Μια όμορφη και ζεστή γιορτή, των παιδιών, με μηνύματα για τους μεγαλύτερους και την κρίση!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος