Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Πρόταση για ελεύθερες καταβολές στον ΟΑΕΕ

Επιστολή με πρόταση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτριος Μανιάτης.

Στην Επιστολή του - πρόταση ο κ. Μανιάτης, ζητά να γίνονται ελεύθερες καταβολές εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών δηλαδή να καταβάλλουν κάθε μήνα όσα μπορούν, έναντι του χρέους.
Και συγκεκριμένα ο .....

ΟΑΕΕ να δώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό και έναν κωδικό ελεύθερης καταβολής έναντι των οφειλών όπου ο ασφαλισμένος θα έχει την υποχρέωση να δώσει τον αριθμό μητρώου του στον ΟΑΕΕ και το ποσό που θα καταθέτει θα μειώνει αυτόματα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του

Αναλυτικά η επιστολή Μανιάτη στον υπουργό Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση αναφέρει:.......

Κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζετε ότι από τους 750.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, οι 380.000 οφείλουν εισφορές, δηλαδή δεν μπορούν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν.
Στην πρόσφατη ρύθμιση, παρότι απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών, προσήλθαν μόνο 30.000 για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Κι αυτό διότι οι όροι της ρύθμισης είναι εκτός πραγματικότητας. Το ποσό που πρέπει να καταβάλει ο καθένας ξεπερνάει τα 700-950 ευρώ το μήνα, δηλαδή δόση οφειλομένων και τρέχουσα εισφορά.

Με τη σημερινή μας επιστολή ΖΗΤΑΜΕ να γίνονται ελεύθερες καταβολές, δηλαδή να καταβάλλουν κάθε μήνα όσα μπορούν, έναντι του χρέους.
Αν λοιπόν επιτραπούν οι ελεύθερες καταβολές ο ΟΑΕΕ θα εισπράξει και θα καλύψει τεράστιο μέρος της τρύπας του 2014 και δεν θα μειώσει τις συντάξεις. Αν π.χ. από τους 300.000 που οφείλουν, δίνει ο καθένας από 100 έως 200 ευρώ/μήνα έναντι του χρέους, ο ΟΑΕΕ για το 2014 (12 μήνες) θα εισπράξει συνολικά από 360 έως 720 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα και την πρακτική που ακολουθείτε, δεν εισπράττει ο ΟΑΕΕ ούτε ένα ευρώ. Όσο λοιπόν και αν απειλήσει ο ΟΑΕΕ με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις, ο κόσμος δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

ΠΡΟΤΑΣΗ: να ακολουθηθεί μια απλή διαδικασία για τις ελεύθερες καταβολές.
Ο ΟΑΕΕ δίνει έναν τραπεζικό λογαριασμό και έναν κωδικό ελεύθερης καταβολής έναντι των οφειλών. Ο ασφαλισμένος θα έχει την υποχρέωση να δώσει τον αριθμό μητρώου του στον ΟΑΕΕ και το ποσό που θα καταθέτει θα μειώνει αυτόματα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Κύριε Υπουργέ,
Πιστεύουμε ότι θα δείτε και θα αξιολογήσετε θετικά την πρόταση μας, η οποία συμβάλει στην λύση του προβλήματος προς όφελος του ΟΑΕΕ, των ασφαλισμένων και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.