Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Περιφερειακές Εκλογές: Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Μπορεί στην εξ αναβολής συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τη στρατηγική του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014 που θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 7 και 8 Δεκεμβρίου να ανακοινωθούν μόνο ορισμένα ονόματα υποψηφίων δημάρχων σε μικρούς, κυρίως, δήμους, οι συζητήσεις όμως για τις κεντρικές υποψηφιότητες σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.
Στο πλαίσιο αυτό είτε ......

πραγματοποιούνται σε ορισμένες περιοχές είτε πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε άλλες, δημοσκοπήσεις προκειμένου να μετρηθεί η απήχηση των υποψηφίων. Για το λόγο αυτό έχουν ετοιμαστεί λίστες υποψηφίων με προεξάρχουσες τις περιφέρειες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει πολιτική μάχη. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr τα ονόματα που προκρίνονται ανά περιφέρεια είναι τα εξής:

Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Πιθανός υποψηφιος είναι ο Σ. Κυριακίδης, τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο υποψήφιος του 2010 Τάκης Χαρίτου αποσύρεται.

Αττικής: Φαβορί είναι ο βουλευτής της Β΄ Αθήνας Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ εναλλακτική αποτελεί η βουλευτής, επίσης, της Β΄Αθήνας Σοφία Σακοράφα, η οποία, όμως, «παίζει» και για το Δήμο Αθηναίων.

Βορείου Αιγαίου: Το όνομα που συζητείται είναι του (κατά πολλούς επιτυχημένου) δημάρχου Λήμνου Αντώνη Χατζηδιαμαντή ο οποίος είχε στηριχθεί το 2010 από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δυτικής Ελλάδας: Πρόκειται για μία «ΠΑΣΟΚογενή» περιφέρεια, την οποία, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής της Β΄ Αθήνας Αλέξης Μητρόπουλος, επί σειρά ετών στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Δυτικής Μακεδονίας: Συζητείται το όνομα της βουλευτού Ευγενίας Ουζουνίδου αν και η ίδια διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις.

Θεσσαλίας: Προβληματισμός επικρατεί για το αν θα κατέβει ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, καθώς στις εκλογές του 2010 είχε πάρει μόλις 3%. Καλύτερη λύση φαίνεται ότι είναι η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, η οποία όμως «παίζει» και για το Δήμο Λαρισαίων.

Ηπείρου: Αν προκριθεί η λύση του υποψηφίου από το ΣΥΡΙΖΑ τότε η επιλογή θα γίνει μεταξύ της βουλευτού Όλγας Γεροβασίλη και του περιφερειακού συμβούλου Παπαδημητρίου, ενώ αν αποφασιστεί η λύση της διεύρυνσης για την οποία μίλησε πρόσφατα στην συνέντευξή του στην Αυγή ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας (που επαναβεβαίωνει σε σημερινή του συνέντευξη ο Δ. Παπαδημούλης) να είναι υποψήφιος ο βουλευτής (του ΠΑΣΟΚ σήμερα αλλά πιθανόν ανεξάρτητος το επόμενο διάστημα) Μιχάλης Κασσής, ο οποίος εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος το 2010 με το συνδυασμό του Β. Αργύρη (ΠΑΣΟΚ) που δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Iονίων Νήσων: Ε’ιναι πιθανόν να είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλλονιάς Θεόδωρος Γαλιατσιάτος, ο οποίος ωστόσο είχε πάρει μόλις 4,3%.

Κεντρικής Μακεδονίας: Τα ονόματα που συζητούνται είναι του συνταγματολόγου, καθηγητή του ΑΠΘ Κώστα Χρυσόγονου και του ανεξάρτητου βουλευτή και υποψήφιου περιφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ το 2010, Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι και πάλι υποψήφιος με τη στήριξη αριστερών δυνάμεων.

Κρήτης: Τρία είναι το ονόματα που συζητούνται. Του βουλευτή Χανίων και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη και των βουλευτών Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη (ο οποίος διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου από το 2006 έως το 2010) και με λιγότερες πιθανότητες του (προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ) Γιώργου Μιχελογιαννάκη.

Νοτίου Αιγαίου: Εφόσον ο υποψήφιος προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ το πιθανότερο όνομα είναι αυτό του βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκου Συρμαλένιου, ο οποίος είναι και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο περιφερειακό συμβούλιο. Ωστόσο στη λογική της διεύρυνσης «παίζουν» τα ονόματα του δημάρχου Λειψών Μπενέτο Σπύρου (ως κοινού υποψηφίου με τους ΑΝΕΛ) και του Κώστα Σκανδαλίδη που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr.

Πελοποννήσου: Οι βουλευτές Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος (είναι και περιφερειακός σύμβουλος) και Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας ή ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. Τρίπολης Τάσος Παπαζαχαρίας ο οποίος όμως μπορεί να είναι υποψήφιος στο Δήμο Τρίπολης. Ωστόσο δεν αποκλείεται εφόσον προκριθεί η λύση της διεύρυνσης να είναι υποψήφιος άλλο πρόσωπο-έκπληξη εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Στερεάς Ελλάδας: Συζητείται το όνομα του βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.