Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Πέθανε ο Φίλιππος Συρίγος [ VIDEO ]

Αργά το βράδυ της Κυριακής, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών, ο γνωστός δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος, που έδινε τα τελευταία χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση προκάλεσε .......

σοκ στον δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο, καθώς ο Συρίγος, ήταν ένας από τους σημαντικότερους αθλητικογράφους.

Ήταν για χρόνια η “φωνή” του μπάσκετ, γράφοντας ιστορία με τις μεταδόσεις του, ιδιαίτερα στους αγώνες της Εθνικής ομάδας.

Ο Φίλιππος Συρίγος ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του `80 όταν και έγινε γνωστός από τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Απέκτησε πανελλήνια αναγνωρισιμότητα περιγράφοντας τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Ο Φίλιππος Συρίγος, πέραν της σπουδαίας τηλεοπτικής του διαδρομής σε ρόλο σχολιαστή αγώνων μπάσκετ και παρουσιαστή αθλητικών εκπομπών, υπήρξε ένας από τους συνεπέστερους εκπροσώπους της μεγάλης γενιάς των “εφημεριδάδων”.

Επί σειρά ετών αρθρογράφος της εφημερίδας “Αθλητική Ηχώ”, διευθυντής του πρώτου αμιγώς μπασκετικού περιοδικού (“Το τρίποντο”) και φυσικά επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” από το 1988 μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ο Φίλιππος Συρίγος έμεινε στις επάλξεις μέχρι τη στιγμή που αισθανόταν ικανός να κρατήσει μικρόφωνο στην τηλεοπτική συχνότητα της NOVA.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.