Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν φοίτηση στα δημόσια ΙΕΚ. Aναρτήθηκαν όλες οι ειδικότητες

Ηλεκτρονικώς η υποβολή και η επεξεργασία των αιτήσεων

Δωρεάν θα φοιτήσουν εφέτος όλοι οι φοιτητές που θα σπουδάσουν στα δημόσια ΙΕΚ, ενώ για πρώτη φορά εφέτος θα λειτουργήσει σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αυτήσεων των υποψηφίων.

Αναρτήθηκαν δε ήδη .......

στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr) όλες οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα διδάσκονται από τη εφετινή χρονιά στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και στη νέα δομή στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά εφέτος λειτουργεί ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από οποιοδήποτε μέρος της χώρας να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής από το σπίτι τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν και να συμπληρώνουν αιτήσεις επί τόπου στα ΙΕΚ, όπως συνέβαινε ως τώρα.

Όπως είπε σχετικά σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: «Η ανακοίνωση για τις ειδικότητες των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης - Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης επιβεβαιώνει την πολιτική μας βούληση για παροχή δημόσιας δωρεάν παιδείας αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε επαγγέλματα αιχμής για την ελληνική οικονομία, συνδέοντας την παρεχόμενη γνώση με ευκαιρίες απασχόλησης».

«Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η υποβολή και η επεξεργασία αιτήσεων γίνεται με απόλυτη διαφάνεια, που εξασφαλίζεται μέσω ενός ειδικού πληροφορικού συστήματος για όλη την επικράτεια και με σημαντική εξοικονόμηση πόρων για την πολιτεία και τον πολίτη» κατέληξε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.