Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Περί Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Το τι λέγεται και γράφεται, εδώ και χρόνια, για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, είναι γνωστό. Ιδίως τα τελευταία χρόνια έχουν ακουστεί απίστευτα και απίθανα πράγματα. Τον τελευταίο, δε, καιρό, με τις ανακατατάξεις στο χώρο της Υγείας, η φημολογία οργιάζει.

Προχθές, που συνεδρίαζε το .....

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για τις δομές Υγείας, μου είπε κάτοικος της Κυπαρισσίας: «Μιλάνε, μιλάνε, μιλάνε, λαϊκίζουνε, το παίζουνε τσάμπα μάγκες και αγωνιστές. Γιατί δε λένε για τους «τροχονόμους» του νοσοκομείου; Δεν ξέρουνε, δεν είδανε, δεν ακούσανε, δε μάθανε τίποτα για τους «τροχονόμους», εδώ και πολλά χρόνια, στο νοσοκομείο; Που το μόνο που κάνανε ήτανε να στέλνουνε τον κόσμο στην Καλαμάτα. Άμα δεν ξέρουνε, καλά λένε για να παραιτηθούνε. Να παραιτηθούνε, γιατί δεν κάνουνε για τίποτα! Άμα ξέρουνε και δεν το λένε, είναι δέκα φορές χειρότεροι!».

Αλήθεια, είχε ή έχει «τροχονόμους» το νοσοκομείο;
Κάτι παραπάνω από εμφανής ήταν η ευθεία στόχευση της αντιπολίτευσης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, για τις δομές Υγείας, σε βάρος του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Τάκη Κατσίβελα.
Βεβαίως, όλοι ξέρουν πως δεν αποφασίζει για τις δομές ο διοικητής, αλλά όπως οι ίδιοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έλεγαν, και συμφωνούσαν από τη συμπολίτευση, αυτές είναι μνημονιακές υποχρεώσεις και εντολές της τρόικας.
Βεβαίως, είναι προφανής και η σκοπιμότητα στόχευσης στον κ. Κατσίβελα: Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, σε περίπτωση που δεν επιθυμεί να κατέλθει ως υποψήφιος ο σημερινός δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, πράγμα σχεδόν απίθανο για την ώρα! Οπότε, ευκαιρίας δοθείσης, του ρίχνουν τα πυρά τους, γιατί «φοβούνται» πως ίσως τον βρουν μπροστά τους!
...
Εάν παρακολουθούσε κάποιος που δεν ήξερε κανέναν από τους δημοτικούς συμβούλους Τριφυλίας την προχθεσινή συνεδρίαση, θα νόμιζε πως έπεσε σε «αντιμνημονιακό», «αντιτροϊκανό» και «αντιευρωπαϊκό» άντρο, με όσα ακούγονταν, κυρίως, από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, αλλά και κάποιους της συμπολίτευσης. Επειδή, όμως, στην Τριφυλία γνωριζόμαστε, δεν είναι δα και έτσι! Δεν ήταν τουλάχιστον έτσι, όλοι τους αυτοί μέχρι πριν από λίγο. Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με πάθος υπερασπίζονταν την κυβέρνηση Γ.Α.Π και το μνημόνιο και είχαν για «σωτήρες» την τρόικα και την Ευρώπη! Πώς, ξαφνικά, εσχάτως, αποτάσσουν στα λόγια το ΠΑΣΟΚ, το μνημόνιο, την τρόικα, ακόμα και την Ευρώπη, είναι άλλο θέμα και, βεβαίως, δικαίωμά τους.
Οι, δε, άλλοι της συμπολίτευσης, πώς γίνεται να φέρονται πως ίσως υποστηρίζουν ακόμα τη Ν.Δ., που συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, και υπηρετούν το μνημόνιο, και από την άλλη να κραυγάζουν αντιμνημονιακά, είναι άλλο θέμα και δικαίωμά τους.
Απλά, επισημάνσεις κάνω. Λοξοκοιτάζουν προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά ή, μήπως, κλείνουν το μάτι στο ΚΚΕ για τις δημοτικές εκλογές;
...
Κι επειδή πολλά ειπώθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το πολιτικό και κομματικό «σύστημα», που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το σημείο, απλώς σημειώνω ότι πολλοί από όσους τα έλεγαν ήταν (ή και είναι, δε γνωρίζω) κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., με παχυλά αμειβόμενες θέσεις και αξιώματα σε κρατικούς Οργανισμούς, κομματικά διορισμένοι και επί χρόνια ολόκληρα σε τοπικές κομματικές οργανώσεις γραμματείς και μέλη διοικήσεων. Άρα, δεν είναι άμοιροι ευθυνών, αφού και αυτοί ήταν (ή και είναι ακόμη) μέρος του κομματικού πολιτικού «συστήματος» και, άρα, του προβλήματος που αυτό το «σύστημα» έχει προκαλέσει στη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες!
...
Τρεισήμισι ώρες συζητούσαν για τις δομές Υγείας κι ενώ συμφωνούσαν στην ουσία, διαφώνησαν στο περιεχόμενο του ψηφίσματος.
Οι μειοψηφίες επέμειναν να αναφερθεί η παραίτηση δημοτικών συμβούλων, εάν υποβαθμιστούν, καταργηθούν ή αλλάξουν μορφή οι δομές Υγείας, αλλά ο δήμαρχος διαφώνησε, λέγοντας πως όποιος θέλει μπορεί να παραιτηθεί, αλλά αυτό δεν μπορεί να γραφεί στο ψήφισμα. Γιατί, όμως, να μην μπει στο ψήφισμα η «δέσμευση συμβούλων για παραίτηση»; Και όποιος θέλει, αν και όταν έρθει η ώρα, να παραιτηθεί. Θα μου πείτε, βέβαια, πως, όταν έρθει εκείνη η ώρα, ίσως δε θα είναι δημοτικοί σύμβουλοι οι περισσότεροι. Ε, ας είχαν παραιτηθεί τόσο καιρό που το λένε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου!

Η.Γ. - Θάρρος

8 σχόλια:

  1. ΛΙΑΚΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
    ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ η ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ. ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. ΧΑΡΑΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρήκες και τους κάνεις πλάκα ρε Γιαννόπουλε. Με τι κάθεσαι και ασχολείσαι και χαλάς το χρόνο σου. Αυτοί αυτογελιοποιύνται στα συμβούλια κ ο κόσμος βλέπει τα χάλια όλων τους. Δημαρχαίοι αντιδημαρχαίοι αντιπολίτευση παρε τον ένα και βάρα τον άλλο ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλία εσύ τα λες μα ποιός ακούει??????????? Ελπίζω ο κόσμος να ανοίξει τ' αυτιά του και να ακούει για να στειλει σπίτι τους αχρηστους. Δε κανουμε προκοπή με τους ανικανους που κυβερνουνε τον Δήμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PES TA LIA. OI ERGAZOMENOI TA FWNAZOYN XRONIA K XRONIA KAI TA GRAFEIS TI KANANE TOTE OI KYRIOI? APO TO 2011 GRAFEIS GIA THN YPOBATHMISI K LEGANE MPAROYFES TA ORNIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το περίφημο νοσοκομείο Κυπαρισσίας ήταν ήδη υποβαθμισμένο ήδη εδώ και χρόνια- προ κρίσεως! Ίδρυμα με ελάχιστη εως μηδενική υποδομή σε επίπεδο εργαστηρίων! Ούτε έναν υπέρηχο δεν έβγαζες σε επείγον περιστατικό ! Δε συζητάμε για αξονική τομογραφία! Είχες εξασφαλίσει την βόλτα στην Καλαμάτα για πλάκα! όχι πολλά χρόνια πίσω μετά τις 9 το βράδυ δεν υπήρχε παρασκευαστής στα εργαστήρια και τα αποτελέσματα τα έβγαζαν οι αγροτικοί των επειγόντων! Ειδικός σε ενεργή εφημερία ούτε για δείγμα! Και δε συζητάμε για κόντρες, φαγομάρες και ανίκανες κομματικές διοικήσεις! Σκέτη μπανανία! Τώρα είναι αργά για δάκρυα αγαπητέ κε Γιαννόπουλε! Ήλθε η Τρόικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΙΦΥΛΙΟ ΠΕΣΙΑΡΧΗ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΚΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ.
    ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΣΜΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΑ,ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ.
    ΦΩΝΗ -ΦΩΝΗ -ΦΩΝΗ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο αγαπητέ Ηλία γιατι με το εύστοχο άρθρο σου έκανες πάταγο. Εσύ έβγαζες από την αρχή ότι υποβαθμίζεται το νοσοκομείο και οι άλλοι χασμουριόσαντε. Στηρίζεις το νοσοκομείο από την αρχή κ τα έχεις γράψει όλα για να μαθαίνει ο κόσμος χρόνια τώρα. Συνέχισε να φωνάζεις κ να τους κράζεις όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.