Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΓΣΕΕ: «Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων»

Την ανάκληση του μέτρου για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων ζητεί από την κυβέρνηση η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), εν όψει της εφαρμογής του την ερχόμενη Κυριακή, υποστηρίζοντας πως το μέτρο είναι «καταστροφικό» και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση «υιοθετεί τις εντολές των δανειστών στέλνοντας στον Καιάδα τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή έχει φέρει έντονες ..........

αντιδράσεις, με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων να έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), από την άλλη, από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχει στην διάθεση της η ΕΣΕΕ και συγκεκριμένα από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, το 32% έχει απαντήσει θετικά, το 63% αρνητικά, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

«Αν για την Κυβέρνηση το λουκέτο στα καταστήματα οφείλεται στην έλλειψη χρόνου από την πλευρά των καταναλωτών, αρνείται για ακόμη μια φορά να δει την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη: από μια χώρα με ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, μια κοινωνία εξαθλιωμένη από τα χαράτσια και την φοροεισπρακτική πολιτική της και καταναλωτές που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες τους», σημειώνει η ΓΣΕΕ.

«Μια τέτοια κίνηση το μόνο που θα επιφέρει είναι να ανακατανείμει τον τζίρο προς όφελος των ολίγων και των ισχυρών, να αυξήσει τα λουκέτα στο μικρομεσαίο εμπόριο και να οδηγήσει στην ανεργία ακόμη περισσότερους εμποροϋπαλλήλους», συμπληρώνει.

ΚΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.