Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Έρχεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2014 προχωρεί η κυβέρνηση, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Ο ηλεκτρονικός ......

έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία των φορολογουμένων αναμένεται να διορθώσει τις «αδικίες που συνέβαιναν με τα τεκμήρια διαβίωσης», όπως εξήγησε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που θα ισχύουν τα τεκμήρια για κατοικίες, ιδιωτικά σχολεία, σκάφη αναψυχής, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα και οικιακές βοηθούς.

Ο Γιάννης Στουρνάρας πάντως δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως τα τεκμήρια θεσμοθετήθηκαν σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή κυρίως από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Όταν έχεις περιουσιολόγιο, μπορείς να συγκρίνεις εισόδημα και περιουσία, οπότε δεν χρειάζεσαι τεκμήρια. Από τη στιγμή που θα έχουμε την πλήρη εικόνα της αύξησης της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενου, δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης τα τεκμήρια.
Τα τεκμήρια είχαν λογική ύπαρξης που είναι πλέον ξεπερασμένη», είχε δηλώσει από την πλευρά του πριν από ένα περίπου χρόνο ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.