Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Παίζεται» η τύχη της Ολυμπίας Οδού για την ολοκλήρωσή της

ΓΙΑ ΝΑ «ΤΡΕΞΕΙ» Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΕΣΠΑ στους αυτοκινητόδρομους

Μια μεγάλη έκπληξη έκρυβαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».

Μεταξύ άλλων, «έκλεισε» το θέμα της μεταφοράς πόρων του......

ΕΣΠΑ ύψους 2,2 δισ. ευρώ από διάφορα προγράμματα για την ενίσχυση των τεσσάρων «παγωμένων» οδικών αξόνων, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι νέες συμβάσεις να σταλούν στη Βουλή ίσως και εντός Οκτωβρίου. «Συνολικά μπορεί να πει κανείς ότι η όλη διαδικασία είναι πολύ κοντά στο τέλος» αναφέρεται, αν και σημειώνεται ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένες εκκρεμότητες.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, για την Ολυμπία Οδό η πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών είναι στο 80% στο τμήμα Ελευσίνα - Κόρινθος, 35% στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα και 20% στο τμήμα Πάτρα - Πύργος, ενώ εξετάζεται το έργο να τελειώνει είτε στην Πάτρα είτε στον Πύργο και διερευνώνται εναλλακτικές λύσεις για τον Καϊάφα, «συμπεριλαμβανομένης και της μηδενικής» αναφέρει η Επιτροπή.

Επειδή, όμως, χάθηκαν δύο χρόνια για όλα τα έργα, έχει συμπιεστεί το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, το οποίο απαιτεί άμεση επανέναρξη «και συντονισμένες δράσεις υλοποίησης» για να διασφαλιστεί η ολοκλήρωσή τους ως το τέλος του 2015.

Η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την επανεκκίνηση και υλοποίηση των συμβάσεων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων θα επιδράσει ιδιαίτερα θετικά στη μείωση της ύφεσης και θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, που έχει οξυνθεί ιδιαίτερα στο πλαίσιο των τρεχουσών συνθηκών ύφεσης.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.