Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Πού είναι τα σημερινά ΟΧΙ;

Γράφει ο Γιάννης Λάνος

Η Επέτειος του ΟΧΙ μας φέρνει στην μνήμη μας την άρνηση της Ελλάδας να παραδοθεί στους κενόδοξους κατακτητές παίρνοντας ένα τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα δικτάτορα Πρωθυπουργό, Ιωάννη Μεταξά.
Συνέπεια της άρνησης ......

αυτής ήταν να μπει η Χώρα στη βάσανο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και να γίνει άμεσα η έναρξη του Ελληνοιταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία για όλες τις υπηρεσίες.

Πέρασαν από τότε 73 χρόνια και στο διάστημα αυτό που μεσολάβησε δεν πρόκειται να βρει κάποιος ένα σθεναρό όχι στα ανθελληνικά συμφέροντα είτε αυτά προέρχονται από έξω είτε αυτά προέρχονται από μέσα..Πέρασαν από τότε 73 χρόνια και σήμερα η χώρα βρίσκεται πάλι σε μια νέα πλην όμως ιδιότυπη κατοχή.Μνημόνια, φοροεισπράκτορες και τοκογλύφοι ζητούν την ταπείνωση και την εξαθλίωση ενός λαού περήφανου, ενός λαού που εδραίωσε τη δημοκρατία και έφερε το πολιτισμό του στα πέρατα της γης.(Ξεχνιούνται αυτά; Eίχαν χοληστερίνη οι Έλληνες όταν αυτοί έτρωγαν ρίζες..) Κι όμως αυτά δεν τα αφουγκράζεται η σημερινή πολιτεία, δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων παρά ακροβατεί επικίνδυνα σε ένα φθαρμένο και τεντωμένο σχοινί.

Παρότι ζούμε σήμερα αυτή την ιδιότυπη κατοχή ο μανδύας του ωραιισμού και του καθωσπρεπισμού δεν παύει να λείπει.Βλέπετε σήμερα, δεν κατεβάζουν πια την ελληνική σημαία από την Ακρόπολη, μόνο κατεβάζουν στους δρόμους κάποιους ταλαίπωρους πολίτες επειδή τους παίρνουν σπίτια για κάποια ευρώ στις τράπεζες.Βλέπετε σήμερα, δεν μας πολεμούνε με λιανοντούφεκα και τανκς οι Γερμανοί αλλά απλώς μας φεσώνουν με τα αναλώσιμα σιδερικά τους βαζοντάς μας σε μια ατέλειωτη παγίδα ώστε καταχρεωμένοι να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι...Βλέπετε σήμερα, δεν κλέβουν τη σοδειά μας αλλά μας επιβάλλουν πάνω σε αυτήν πρόστιμα και χαράτσια. Ιδιαίτερα στην σοδειά μας υπάρχει και πλαφόν που έχουν θεσπίσει από τις Βρυξέλλες,αυστηρά πρόστιμα περιμένουν.

Βλέπετε σήμερα, δεν υπάρχει ένα Ο Χ Ι ..η εποχή του ΝΑΙ το έχει επισκιάσει.
Ισως γιατί στο κλίμα της εποχής ευδοκιμεί η υποταγή σ’ ένα παρόν που θεωρείται αυτονόητο και δεδομένο.
Ισως γιατί κάποιοι δεν αντέχουν να ακούν σε κάθε επέτειο για Ελλάδα για αγώνες, θυσίες εθνική ανεξαρτησία, και λαϊκή κυριαρχία. Ισως αυτοί που εκποιούν κομμάτι κομμάτι την ελληνική γη και φτωχοποιούν τον λαό,να έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα ανθρωπιάς.
Αλλά ως πότε;

Δεν βλέπω την ώρα και την στιγμή που η αντίδραση θα έρθει αστραπιαία..Ο λαός δεν βρίσκεται όπως πιστεύουν κάποιοι κάτω από την συνομωσιακή θεωρία του ψεκασμού-ραντισμού απλώς κάποιες φορές τα αντανακλαστικά του δρουν ετεροχρονισμένα..Η ιστορία έχει δείξει ότι βρίσκει λύσεις είτε με ένα δικό του ΝΑΙ είτε με ένα δικό του ΟΧΙ..

Χαλαζόνι Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.