Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ελληνική Αστυνομία εγγυήτρια νομιμότητας και ασφάλειας

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Ορμώμενη από την εορτή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της ΕΛ.ΑΣ., εκτός των ευχών, θα ήθελα να αναφερθώ σε όσα έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό και έχουν πλήξει το κύρος, ενώ έχουν επηρεάσει δυσμενώς το φρόνημα των αστυνομικών.

Μετά την αποκάλυψη ύστερα ......

από ενδελεχή δικαστική έρευνα και σχετική προανάκριση, των εγκληματικών πρακτικών του κόμματος της Χρυσής Αυγής, μερίδα του τύπου και πολιτικά κόμματα, στοχοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ.
Οι υπερβολές στις οποίες εμμένουν ακόμη κάποιοι, έχουν ως αποτέλεσμα την ανησυχία, αναταραχή και τη δημιουργία κλίματος απαξίας για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Χαρακτηριστικά αναφέρω την αφήγηση νέου Αστυνομικού που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, μία ομάδα που με κίνδυνο της ζωής των μελών της, επιλαμβάνεται στα δύσκολα κι επικίνδυνα συμβάντα και υπηρετεί με ζήλο και αυταπάρνηση το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη.
Με έντονο το παράπονο, μου περιέγραψε πως μερίδα πολιτών, προσπαθεί να γενικέψει την απαξία στο φαινόμενο του φασισμού και να εντάξει σ΄αυτό, αδιακρίτως όσους υπηρετούν την πατρίδα και τη νομιμότητα από τη θέση του Αστυνομικού.

ΜΜΕ και Αξιωματική αντιπολίτευση με δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, συντηρούν το αρνητικό κλίμα εναντίον των ενστόλων, προσπαθούν να γενικέψουν συμπεριφορές που όλοι έχουμε καταδικάσει και να υποτιμήσουν την προσφορά στην κοινωνία των Αστυνομικών.
Χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Βούτσης στις 9-10 σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε πως ευθύνη για την περίπτωσης της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν κάποιοι Αστυνομικοί, αλλά ΟΛΟΙ οι Αστυνομικοί.

Αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε και καθημερινά διαπιστώνεται πως η διαφθορά έχει τρυπώσει για τα καλά στη δημόσια ζωή, η ΕΛ.ΑΣ. είναι ίσως ο μοναδικός φορέας του Δημοσίου που έχει έντονα αναπτύξει συστήματα αυτοκάθαρσης και τιμωρίας των επιόρκων.
Αντίθετα άλλοι τομείς του Δημοσίου, σέρνονται σε αρκετές περιπτώσεις σε λογικές συγκάλυψης και κρατούν στους κόλπους τους , ακόμη και διαπιστωμένες περιπτώσεις διαφθοράς.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που με σοβαρότητα ανέδειξε τις όποιες ευθύνες έχουν συγκεκριμένοι αστυνομικοί, οφείλει να προστατεύσει και να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα των ανθρώπων αυτών που πολλές φορές, ρισκάρουν τη ζωή τους για να βοηθήσουν το συνάνθρωπο και να επιτελέσουν το καθήκον τους.
Οι λογικές διαπόμπευσης ενός σκληρά εργαζόμενου κλάδου, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, πρέπει να αποφευχθούν, διότι η πατρίδα μας αυτές τις ώρες έχει ανάγκη συμπόρευσης και εντατικοποίησης πρακτικών συγκλίσεων και όχι διχαστικών λογικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.