Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Βασίλης Κολοβός: Το έργο Αντικατοπτρίζει την σημερινή πραγματικότητα [ Video - Συνέντευξη ]

Για το θεατρικό έργο "Το φως που πάντα καίει" του Κώστα Βάρναλη που θα παιχτεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών ο Πυρσός, μίλησε χθες το απόγευμα αποκλειστικά στο Φιλιατρά News ο σκηνοθέτης της παράστασης Βασίλης Κολοβός που στο συγκεκριμένο έργο έχει κάνει και την διασκευή και επεξεργασία του.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News ο κ. Κολοβός είπε ότι.......

είναι ένα συνθετικό ποίημα που παίζεται πρώτη φορά σε σκηνή. Αν και γραμμένο πριν 92 χρόνια το χαρακτήρισε επίκαιρο και διαχρονικό.
Η παράσταση αντικατοπτρίζει με μεγάλη ακρίβεια την σημερινή κατάσταση που οι αφέντες της γης που καθορίζουν τις τύχες των λαών και αποφασίζουν αν θα ζήσουμε ή αν θα πεθάνουμε.
Πιστεύει ότι έχει καταλυθεί το κράτος, ή αυτοτέλεια του. Φτάσαμε να αποφασίζει η Τρόικα να θα μειώσουμε λίγο το πετρέλαιο για να ζεσταθούμε.
Δουλέψαμε μια ζωή και σήμερα δεν μπορούμε να πάρουμε πετρέλαιο να ζεσταθούμε ή να ζεστάνουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Και αναφερόμενος στον Βάρναλη είπε ότι σε κάποιο σημείο αναφέρει ότι οι Άνθρωποι πιστεύουν ότι ακούν τα αφτιά τους παρά ότι βλέπουν τα μάτια τους. Περισσότερο ακούνε αυτά που λένε τα ΜΜΕ παρά ότι μπορούν να δουν με τα μάτια τους.

Η παράσταση θα παιχτεί:
Στα Φιλιατρά Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Την Παρασκεύ 18 και Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ και στην Καλαμάτα την Κυριακή 20 και την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου την ίδια ώρα.

Δείτε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Κολοβού που παραχώρησε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News