Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Το νέο λύκειο σε εκδήλωση στην Κυπαρισσία

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ εκδήλωση για το νέο Λύκειο και τις αλλαγές που δρομολογούνται στο χώρο της Παιδείας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων της Κυπαρισσίας με ομιλητές .......

σχολικούς συμβούλους κ. Σακκά Βασλική, Χρήστος Μηλιώνης και την ασφυκτική παρουσία μαθητών από την Γ Γυμνασίου και Α Λυκείου της πόλης.

Στην εκδήλωση τέθηκαν τα πλαίσια των μαθημάτων στο νέο Λύκειο με αναφορά στις εξετάσεις που θα διαμορφωθούν ανά τάξη αλλά και στο σύστημα των Πανελλαδικών που τροποποιείται με έμφαση στην μείωση του όγκου εξεταστέας ύλης, παρουσία του Διευθυντή Βθμιας εκπαίδευσης του Νομού, του εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου για θέματα Παιδείας Γιάννη Μερκούρη, των Διευθυντών του Λυκείου κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλου και Γυμνασίου Γ. Ρούσση και φορέων.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιάννης Πλάταρος τόνισε ότι το νέο Λύκειο δημιουργεί τους όρους για ορατή αναβάθμιση στο διδακτικό έργο με κανόνες ουσίας στο πρότερο εκπαιδευτικό καθεστώς που ήταν ατελές. Σημείωσε ότι "αποτελεί ένα αναγκαίο εκσυγχρονισμό ο οποίος αντίθετα από ότι φημολογείται κινείται προς το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον της Παιδείας μας". Όταν ρωτήθηκε αν οι αλλαγές θα εφαρμοστούν με ευκολία απάντησε ότι οι αλλαγές από την Βουλή αποτελεί θέμα πολιτικής βούλησης και από την στιγμή που έχει ψηφιστεί το θεσμικό πλαίσιο θα λειτουργήσει ομαλά καθώς έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν.

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σε ερώτησή μας για τις Βιωματικές ομάδες στα Λύκεια και την κοινωνικοποίηση των αυριανών πολιτών υπογράμμισε ότι οι ερευνητικές εργασίες στο σχολείο που δοκιμάστηκαν με επιτυχία στην Ευρώπη καθώς όσα "συνέβησαν με την συγκρότηση τέτοιων ομάδων στα σχολεία ήταν ένας αναγκαίος εκσυγχρονισμός οπότε το θεσμικό πλαίσιο έχει νομοτελειακό χαρακτήρα" ενώ για τις υποδομές που απαιτούνται κατέληξε λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα υλικοτεχινκής υποδομής στα σχολεία του Νομού μας.

BEST TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.