Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτυχημένα τα χθεσινά εγκαίνια του Εικαστικού Εργαστηρίου Τριφυλίας [ Φωτο και Video ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Κυπαρισσία τα εγκαίνια την έκθεσης κεραμικών με έργα παιδιών και ενηλίκων στο εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας.

Στην εκδήλωση ..........

παρόντες ήταν  ο Δήμαρχος Τριφυλίας συνοδευόμενος από την σύζυγο του Αθηνά, ο Αντιδήμαρχος Τρχνικής Υπηρεσίας Παβναγιώτης Τσίγγανος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Ρούσης και Γιώργος Σαμπαζιώτης.
Τα έργα που περιελάμβανε η έκθεση, ήταν κεραμικά ψημένα με την μέθοδο του RAKOU, αλλά και έργα ζωγραφικής και Αγιογραφίας που είχαν γίνει κατα την διάρκεια της χρονιάς.
Τα κεραμικά που παρουσιάστηκαν, είχαν ψηθεί το καλοκαίρι στονξ χώρο του Τρενοτεχνείου όπου ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και αυτή η παλιά τέχνη.

Κατα γενική ομολογία του κόσμου που παρευρέθηκε στην έκθεση, τα έργα ήταν εξαιρετικά και όλοι τους έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από τα έργα που είδαν.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, σε δήλωση που παραχώρησε είπε ότι το εικαστικό εργαστήρι είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Δήμο Κυπαρισσίας και που την συνεχίσει τώρα ο Δήμος Τριφυλίας, και συνεχάρη όλους αυτούς που δουλεύουν για το Εικαστικό εργαστήρι.
Στο εργαστήρι φοιτούν περίπου 35 μικροί μαθητές αλλα και ενήλικες.
Σε αυτούς τους καιρούς που κοντεύει να στεγνώσει η ψυχή μας εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε επάνω στον πολιτισμό.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη, προσκάλεσε τον κόσμο να εγγραφεί στο εικαστικό εργαστήρι και χαρακτήρισε τον δάσκαλο Νίκο Ζαχαρίου ως ατέλειωτη πηγή πληροφοριών σε ότι έχει σχέση με την τέχνη, την ζωγραφική, την κεραμική, Αγιογραφία χαρακτική, ψηφιδωτό.

Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, χαρακτήρισε το Εικαστικό εργαστήρι ως καράβι που αρμενίζει στο πέλαγος της τέχνης με καπετάνιο τον Νίκο Ζαχαρίου.

Ο Δάσκαλος του εικαστικού εργαστηρίου Νίκος Ζαχαρίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τριφυλίας την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρισης τον Γιώργο Σαμπαζιώτη και τους μαθητές για την προσπάθεια που έκαναν όλη την χρονιά για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης τσίγγανος χαρακτήρισε το Εικαστικό εργαστήρι ως θεσμό που ξεκίνησε επί δήμου Κυπαρισσίας και συνεχίζεται και σήμερα με τον Δήμο Τριφυλίας.
Εχει προσφερει πολλά και πρέπει αν στηριχθεί τόσο απο τον Δήμο όσο και από τον κόσμο ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί.
Συνεχάρη τον συντονιστή του προγράμματος Νικο Ζαχαρίου στον οποίο με την υπομονή του και την μεγάλη του προσπάθεια εχει καταφέρει αυτό το αποτέλεσμα που παρουσιάζεται σήμερα.


Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου από τις 5 το απόγευμα εως τις 10 το βράδυ.
Το ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνονται και οι εγγραφές στα τμήματα του Εικαστικού εργαστηρίου.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των σπουδαστών από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους είναι μεγάλος τότε θα δημιουργηθούν τμήματα και στις πόλεις αυτές προκειμένου να αποφεύχει η ταλαιπωρία των σπουδαστών.

Δείτε φωτογραφίες και Video από την χθεσινή εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.