Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το ψηφιακό σήμα φτάνει στη Μεσσηνία. Τι πρέπει να γνωρίζετε ...

Το έργο της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση προχωρά, με επόμενο σταθμό την Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με την έναρξη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής «Πεταλίδι» στη Μεσσηνία, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του εν λόγω νομού αλλά και μικρό μέρος του Νομού Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ..........

(Κ.Υ.Α.)39527/1311/ 01-08-2013 αρ. ΦΕΚ 1972/13/8/2013 από τις 27 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρα 2.00 το πρωί, θα ξεκινήσει η εκπομπή τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος για τους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας που εκπέμπουν από το «Πεταλίδι», όπως αυτό ορίζεται στην Κ.Υ.Α. 21161/12-08-2008. Παράλληλα, θα διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού σήματος για όλους τους σταθμούς.

Με την έναρξη ψηφιακής τηλεόρασης στη Μεσσηνία, περισσότεροι από 120.000 κάτοικοι του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και μικρού τμήματος του Νομού Λακωνίας και συγκεκριμένα πόλεις όπως η Καλαμάτα, η Μεσσήνη, η Κορώνη και άλλες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ψηφιακά τα αγαπημένα τηλεοπτικά τους προγράμματα, με τέλεια εικόνα και ήχο, χωρίς χιόνια και είδωλα.

Προκειμένου οι τηλεθεατές να μπορούν να απολαμβάνουν ψηφιακά τα τηλεοπτικά προγράμματα της επιλογής τους χρειάζεται:

1. να ανήκουν στο τμήμα του νομού που καλύπτεται από το ΚΕ «Πεταλίδι»
2. να έχουν στραμμένη την κεραία τους σε αυτό το κέντρο εκπομπής
3. να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4
4. να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις συχνότητες:
-30 (546 MHz), 32 (562 MHz), 37 (602 MHz) για τη δημόσια τηλεόραση
-45 (666 MHz), 47 (682 MHz) για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας ελευθέρας λήψης
-33 (570 MHz), 53 (730 MHz) για τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας ελευθέρας λήψης.

Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από το Κ.Ε. «Πεταλίδι» στη νέα ψηφιακή εποχή σχεδιάζονται στοχευόμενες ενέργειες ενημέρωσης σε τοπικό επίπεδο.

Με αφορμή την έναρξη της εκπομπής ψηφιακού σήματος ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι, καθώς το έργο της ψηφιακής μετάβασης προχωρά με ταχείς ρυθμούς, με επόμενο σταθμό τη Μεσσηνία και την ενεργοποίηση του κέντρου εκπομπής “Πεταλίδι”. Θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας που αγγίζει το 71%».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.