Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Νέα παράταση στις δηλώσεις. Καμία άλλη παράταση διαμηνύει ο Θεοχάρης

Έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τους πολίτες, των οποίων ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου λήγει σε 1 και 2, μετά τις αντιδράσεις των ταλαιπωρημένων εφοριακών και φοροτεχνικών.

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τις υπόλοιπες κατηγορίες φυσικών προσώπων είναι οι εξής:....


για τα ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,

για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.

Εκτός από τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν ξανά στο Taxisnet εξαιτίας των μαζικών επισκέψεων για υποβολή δηλώσεων, στις εφορίες και στο γενικό λογιστήριο του κράτους έγινε το αδιαχώρητο από συνταξιούχους που δεν παρέλαβαν τις βεβαιώσεις αποδοχών τους και κινδυνεύουν με επιβολή προστίμου για εκπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης !!!

Παράλληλα, υπήρξαν και περιπτώσεις όπου κάποιοι συνταξιούχοι χρειάστηκε να κάνουν μέχρι και 3 φορές αίτηση για κλειδάριθμο, ενώ παράλληλα αρκετές τράπεζες έστειλαν λάθος στοιχεία στο σύστημα taxis όσον αφορά τους τόκους των καταθέσεων!

Καμία άλλη παράταση δεν θα δοθεί.

Θα τηρηθούν οι υπόλοιπες προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων, ξεκαθάρισε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Όπως εξήγησε, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η παράταση δόθηκε λόγω των προβλημάτων στο Taxis, ενώ εκτίμησε ότι για την υποβολή δηλώσεων των υπόλοιπων αριθμών ΑΦΜ δε θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς δεν θα συμπίπτουν με άλλη υποβολή. Προειδοποίησε πως όποιος υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση, εκτός ημερομηνίας είναι εκπρόθεσμος και έχει πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.