Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Πετράκου με τους κτηνοτρόφους της Τριφυλίας στα Φιλιατρά

Συνάντηση με τους κτηνοτρόφους της Τριφυλίας είχαν την Τρίτη το βράδυ στον Αγροτικό Σύλλογο των Φιλιατρών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος και τα στελέχη της Ν.Ε. Καλογερόπουλος Μπάμπης, Μανέτας Ανδρέας και Τσουλάκος Βασίλης.
Οι κτηνοτρόφοι

ενημέρωσαν το βουλευτή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης και της εξαθλίωσης διότι η γαλακτοβιομηχανία ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΒΕΕ «ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ» με έδρα την Μανθυρέα Τρίπολης Αρκαδίας δεν τους πληρώνει εδώ και οκτώ μήνες.
Αποτέλεσμα της μη τήρησης των συμφωνιών που είχαν γίνει με τους κτηνοτρόφους είναι να τους χρωστάει πάνω από 100.000 ευρώ για το γάλα που είχε πάρει από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τα τέλη Απρίλιο του 2013 όταν και αναγκάστηκαν οι κτηνοτρόφοι να διακόψουν την παράδοση γάλατος στην εν λόγω γαλακτοβιομηχανία.
Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν από το βουλευτή να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πληρωθούν άμεσα. Ο Θανάσης Πετράκος δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Ήδη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή την οποία και επισυνάπτουμε καθώς επίσης θα ζητήσει συνάντηση με του Υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης στους οποίους θα θέσει το θέμα και θα ζητήσει την άμεση παρέμβασή τους για να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι.


Ο κ. Πετράκος κατέθεσε και ερώτηση για το θέμα

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
• ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
• ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: «Απλήρωτοι οκτώ μήνες οι κτηνοτρόφοι της Τριφυλίας από γαλακτοβιομηχανία»
Οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Τριφυλίας του Ν. Μεσσηνίας έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης και της εξαθλίωσης διότι η γαλακτοβιομηχανία ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΒΕΕ «ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ» με έδρα την Μανθυρέα Τρίπολης Αρκαδίας δεν πληρώνει εδώ και οκτώ μήνες του κτηνοτρόφους της περιοχής. Η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία έχει παραβιάσει επανειλημμένα τη συμφωνία που έχει κάνει με τους κτηνοτρόφους να τους πληρώνει στο τέλος κάθε μήνα για το γάλα που προμηθεύεται από αυτούς.
Αποτέλεσμα της μη τήρησης των συμφωνιών που είχαν γίνει με τους κτηνοτρόφους είναι να τους χρωστάει πάνω από 100.000 ευρώ για το γάλα που είχε πάρει από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τα τέλη Απρίλιο του 2013 όταν και αναγκάστηκαν οι κτηνοτρόφοι να διακόψουν την παράδοση γάλατος στην εν λόγω γαλακτοβιομηχανία.
Επειδή δεν είναι δυνατόν η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία να εκμεταλλεύεται το προϊόν και να μην πληρώνει τους κτηνοτρόφους όταν μάλιστα κάνει εισαγωγές γάλακτος από το εξωτερικό για το οποίο πληρώνει της μετρητοίς.
Επειδή οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση αφού έχουν να πληρωθούν εδώ και οκτώ μήνες και βρίσκονται ένα βήμα πριν πουλήσουν τα κοπάδια τους.
Επειδή δεν μπορεί να σταθεί ο πρωτογενής τομέας κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
• Θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η εν λόγω γαλακτοβιομηχανία να πληρώσει άμεσα τους κτηνοτρόφους της Τριφυλίας οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης;

Ο ερωτών βουλευτής

Πετράκος Αθανάσιος


1 σχόλιο:

  1. Ο ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΟΠΩΣ ΦΩΝΑΖΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.