Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Aφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από τον Συλλόγο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 και ώρα 10.00μμ στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση «Ρεμπέτικη Ιστορία» είναι ένα μουσικό ταξίδι στους .......

δρόμους του ρεμπέτικου! Στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού, που έχεις βαθιές ρίζες στο Βυζάντιο και ήρθε στη χώρα μας μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

«Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι ένα είδος ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που έχει τις ρίζες του από την εποχή του Βυζαντίου. Αρχικά, εξέφραζε κοινωνικές ομάδες που ζούσαν στις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και τα τραγούδια του ήταν απαγορευμένα, από την άρχουσα τάξη της εποχής, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν διάφορους σκοπούς από αυτά τα τραγούδια. Το ρεμπέτικο έγινε η έκφραση του πόνου, της αδικίας, της φτώχειας, της ανέχειας του λαού. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε! Έγινε η αναφορά της κοινωνικής κατάστασης, του λαϊκού κόσμου!»

Το Σάββατο 10 Αυγούστου, μια νύχτα όπως παλιά, στη γειτονιά, με καλή παρέα, με χαμόγελο, με χαρούμενη διάθεση, με κέφι, με τραγούδι και χορό! Μια νύχτα μαζί με τους κατοίκους της Άνω Πόλης και τους φίλους της Κυπαρισσίας και της περιοχής, συντροφιά με ρεμπέτικα τραγούδια από γνωστούς ρεμπέτες, όλοι οι Απανωπολίτες και οι φίλοι που αγαπάνε την Άνω Πόλη σμίγουμε πάλι στην εκδήλωση!

Μια εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, για να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να περάσουμε καλά αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα τις καθημερινότητας και της κρίσης. Στην εκδήλωση θα γίνονται μικρές αφηγήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι και θα αναβιώσει η παραγγελιά! Σας περιμένουμε στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 10μμ


4 σχόλια:

  1. σημειωση για το συλλογο:πιο παρκο μας λενε καθε χρονο? προαύλιο σχολειου ειναι.ολοκληρη ταμπελα εξω που γραφει υπουργειο παιδειας δεν την εχουν δει?κι επιπλεον, πια ειναι η προσφορα του συλλογου στην πανω πολη? τι ακριβως εχει κανει, εκτος απο τις φιεστες?παρακαλουμε κ. προεδρε απαντηστε στους συντοπιτες σας, απο τους οποιους ζητατε να σας στηρίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλάξατε τακτική? Την Κυπαρισσία και τους Κυπαρισσιώτες δεν τους πηγιένατε, για να ξέρουμαι τι κάνεται ρε μάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιτέλους ΑΝΩ ΠΟΛΗ η ΠΑΝΩ ΠΟΛΗ ξεκόλλησε ο σύλλογος με την Παλία Πόλη. Επειδή εμείς είμαστε πανωπολήτες το μέρος λεγόταν γυμναστήριο μέχρι να γίνει το σχολείο και εκεί έχει καταπέσει και Ο Κάντηλας με αεροπλάνο, που ο λαικός μύθος αναφέρει πως προσπαθούσε να χαιρετήσει την μητέρα του.
    Με εκτίμηση
    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EINAI ΣΩΣΤΟ Σ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΕΚΡΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΥΓΗΡΑΚΙΑ? ΜΗΠΩΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗς ΠΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΩΡΟΥ? ΕΞΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΘΕΙ.

      Διαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.