Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου [ VIDEO ]

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου από το 23% στο 13%, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του προειδοποίησε ότι «εάν η φοροδιαφυγή αυξηθεί, τότε αυτό θα φταίει που ο ΦΠΑ θα αυξηθεί ξανά στο 23%».

Όπως είπε, ......

«τα καταστήματα πρέπει να κόβουν αποδείξεις, μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για νέες μειώσεις φόρων». Έστειλε μήνυμα ότι «το πείραμα πρέπει να πετύχει για να αρχίσει η αποκλιμάκωση των φόρων». Είπε επίσης ότι έλαβε υπόψιν του τις διαβεβαιώσεις χιλιάδων καταστηματαρχών ότι το μέτρο αυτό θα βοήθησει στην αύξηση του τζίρου.

Ο κ. Σαμαράς στο μήνυμά του σημείωσε ότι οι πιστωτές δεν έχουν ακόμη πειστεί για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, ωστόσο δέχτηκαν να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά. «Το είχαμε υποσχεθεί αυτό πριν από ένα χρόνο ως κυβέρνηση και τώρα το υλοποιούμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, λόγω της επίτευξης των στόχων δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για το 2014. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις απόστρατων και δεν θα εφαρμοστεί η επιβολή πρόσθετου φόρου 2 τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων.

«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι έχουμε πετύχει τους στόχους». «Πήρα πάνω μου την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων» υπογράμμισε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.