Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«Μην αποτολμήσετε το κλείσιμο νοσοκομείων»

«Στην κυβέρνηση δεν αρκεί που έφερε τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στο χείλος του γκρεμού. Τώρα φαίνεται πως σχεδιάζει το επόμενο βήμα, το τελειωτικό σπρώξιμο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.

«Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις συναντήσεις υπουργείου.......

Υγείας και τρόικας φαίνεται πως για αρκετά Νοσοκομεία της χώρας επιφυλάσσουν το μοντέλο λουκέτου της ΕΡΤ, επικαλούμενοι διάφορα ανόητα και γελοία προσχήματα.

Έχουμε δηλώσει κατ΄ επανάληψη πως συνιστά κακουργηματική πράξη το κλείσιμο κρεβατιών, Τμημάτων και ολόκληρων Νοσοκομείων όταν η οικονομική κρίση έχει αυξήσει 40% την προσέλευση ασθενών στο ΕΣΥ, οι άνεργοι και ανασφάλιστοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο και χιλιάδες παιδιά μένουν ανεμβολίαστα.

Συνιστά γελοιότητα να επικαλείται η κυβέρνηση μειωμένη πληρότητα ορισμένων Νοσοκομείων, όταν είναι γνωστό πως λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν κλείσει χειρουργικές αίθουσες και κλίνες ΜΕΘ, όταν δεν υπάρχουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, όταν τα ιατρικά μηχανήματα βρίσκονται συχνά εκτός λειτουργίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην αποτολμήσει κλείσιμο Νοσοκομείων. Η κοινωνία ήδη έχει φορτιστεί στο έπακρο με τις μαύρες τηλεοπτικές οθόνες και είναι βέβαιο πως θα εξεγερθεί εάν διαπιστώσει πως μπαίνουν λουκέτα σε υπηρεσίες υγείας.

Καλούμε τους πολίτες να υπερασπιστούν σθεναρά το δημόσιο σύστημα υγείας απλώνοντας δίχτυ προστασίας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποτραπούν οι καταστροφικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί» τόνισε ο κ. Βαρνάβας.

enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.