Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ερώτηση για την κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατέθεσαν δυο βουλευτές της ζητώντας του να μειωθεί σημαντικά ή και να καταργηθεί το ανταποδοτικό τελος της ΕΡΤ καθώς όπως αναφέρει η Ερώτηση η ΕΡΤ έχει πάψει να χρηματοδοτείται από τον κρατικό προύπολογισμό.

Συγκεκριμένα η ερώτηση που κατέθεσαν αναφέρει:......


ΘΕΜΑ: Κατάργηση του «ανταποδοτικού τέλους» υπέρ ΕΡΤ

Παρά τη μείωση που έχουν υποστεί στα εισοδήματά τους τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσω του «ανταποδοτικού τέλους» στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ακόμα κι αν η ΕΡΤ δεν χρηματοδοτείται άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι προκλητικό τα Ελληνικά νοικοκυριά να επιβαρύνονται με 50,88 ευρώ το χρόνο για να συνεχίζουν να λειτουργούν 6 τηλεοπτικά κανάλια, 10 ραδιόφωνα, 19 περιφερειακοί σταθμοί, περιοδικό και ορχήστρες.

Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ το οποίο επιβλήθηκε με το ν. 1730/87, είναι πλέον σήμερα πολιτικά αναχρονιστικό και κοινωνικά άδικο ενώ και η ίδια η ανταποδοτικότητά
του έχει παύσει να υφίσταται καθώς ελάχιστοι πολίτες επιλέγουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ειδικά αυτή την περίοδο, ούτε η ΕΡΤ μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί με τον σπάταλο τρόπο του παρελθόντος ούτε ο Έλληνας φορολογούμενος πρέπει πλέον να συντηρεί από την τσέπη του αυτή την σπατάλη.

Γι’ αυτό το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ πρέπει να καταργηθεί ή να μειωθεί σημαντικά όχι μόνο για να ελαφρυνθεί οικονομικά ο Έλληνας πολίτης κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτή την περίοδο.
Είναι απαραίτητο κυρίως για να σηματοδοτήσουμε απέναντι στην κοινωνία την έμπρακτη αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή βαθειά κρίση.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Οικονομικών

Είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει στην κατάργηση ή στην σημαντική μείωση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ;

Αθήνα, 3 Ιουνίου 2013

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Κυριάκος Μητσοτάκης
Χρήστος Κέλλας

1 σχόλιο:

  1. αν και δεν είναι η συμπάθειά μου -κυρίως- ο Κυριάκος, θεωρώ άριστο και εύλογο το ερώτημα περί καταργήσης ή μείωσης του τέλους υπέρ ΕΡΤ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.