Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Χαιρετισμός Αλευρά για την παγκόσμια μέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και είναι μια συμβολική μέρα - κίνητρο για όλους μας, καθώς εμπεριέχει ένα βαθύτατο κοινωνικό μήνυμα.

Οι εθελοντές αιμοδότες εκπληρώνουν ......

καθημερινά ύψιστη αποστολή αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και αποτελούν για την κοινωνία ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση. Προβάλλουν έτσι τον αλτρουισμό, προσφέροντας στον πάσχοντα συνάνθρωπό τους ένα πολύτιμο αγαθό, το αίμα τους.

Πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους χωρίς φόβο και προκατάληψη ,ανεξαρτήτως ηλικίας ,φύλου ή κοινωνικής θέσης, ενισχύοντας την ενημέρωση του κόσμου για την τεράστια σημασία που έχει για το κοινωνικό σύνολο μια τέτοια ανιδιοτελής προσφορά .
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είναι συμπαραστάτης και αρωγός στο έργο των Συλλόγων Αιμοδοτών, στηρίζοντας τις δράσεις τους μέσα από τις δομές της.
Γιατί η εθελοντική αυτή προσφορά αποτελεί μέρος της παιδείας και του πολιτισμού μιας χώρας .Βοηθά τον κάθε άνθρωπο να αναπτύξει κρυμμένες ικανότητες και να αναγνωρίσει δυνατότητες, μέσα σε ένα πνεύμα αλληλοϋποστήριξης, προάγοντας έτσι την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.