Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Χαλαζόνι: Συνεχίζονται τα έργα από τους κατοίκους με απόντα τον Δήμο

Από Αναγνώστη μας

Σε κόντρα των δύσκολων καιρών που ζούμε εμείς συνεχίζουμε να δημιουργούμε.
Γνωρίζοντας την οικονομική αδυναμία του Δήμου μας αλλά έχοντας κοντά μας τους απλούς πολίτες φίλους και συγχωριανούς συνεχίζουμε την προσπάθεια εξωραϊσμού, ανάπλασης και ανάπτυξης του μικρού χωριού μας.

Είμαστε από αυτούς .........

που πιστεύουν πως λαοί που δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον.
Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε φέτος το καλοκαίρι να στρέψουμε την προσοχή μας σε κάτι ιδιαίτερο…στην ιστορία και συγκεκριμένα στους ήρωες που γέννησε αυτός ο τόπος το Χαλαζωνι. Προγραμματίζουμε λοιπόν μια πολιτιστική βραδιά για να αντλήσουμε εμείς οι μεγάλοι δύναμη και θάρρος από τους ήρωες προγόνους μας και να προσφέρουμε στα παιδιά μας ινδάλματα και παραδείγματα που τόσο πολύ έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεκινήσει τα έργα για την συντήρηση του μνημείου των ηρώων και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου γύρο από αυτό, που φιλοξενείται στον περίβολο του σχολείου του χωριού μας.
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός μιας εβδομάδος.
Τα αποκαλυπτήρια του νέου πλέον μνημείου με μια σημαντική ιστορική αναφορά θα πραγματοποιηθούν το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ σε πανηγυρική τελετή.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο καλύφθηκαν από το ταμείο του συλλόγου μας καθώς και από εθελοντική εργασία.
Όμως δεν σταματάμε εδώ ….
Για τα παιδιά καλοκαίρι και χωριό σημαίνει ανέμελο παιχνίδι.
Γνωρίζοντας πως το παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό με το διάβασμα για την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με τον κοινοτικό μας εκπρόσωπο ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΣΟΥΛΟ αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 με φυσικό χλοοτάπητα στο χώρο του σχολείου .
Το έργο είναι σύνθετο από τεχνικής άποψης ,δύσκολο στο κατασκευαστικό του κομμάτι και βέβαια θα κοστίσει .
Όμως η αγάπη όλων μας για το χωριό μας και η θέληση για προσφορά ξεπερνά όλα τα εμπόδια.

Ίδη ο χώρος έχει διαμορφωθεί ,η σπορά έχει πραγματοποιηθεί με πολύ καλά αποτελέσματα οι τεχνικοί σύμβουλοι έχοντας κάνει αυτοψία έχουν καταθέσει τις εκθέσεις τους για το τι θα χρειαστεί ο αθλητικός αυτός χώρος και σύντομα τα δοκάρια θα βρίσκονται στον φυσικό τους χώρο. Ο σύλλογος και για αυτό το έργο έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων. Αξίζει όμως να υπογραμμιστεί και η πολύ σημαντική εθελοντική εργασία τόσο του κοινοτικού μας συμβούλου όσο και άλλων συχωριανών μας που τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.
Τέλος τις επόμενες μέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί η χάραξη των γραμμών του γηπέδου μπάσκετ ώστε τα παιδιά να έχουν στη διάθεση τους ένα πιο λειτουργικό αθλητικό χώρο.

Φίλοι είναι σημαντικό να ζεις να συνεργάζεσαι και να δημιουργείς σε ένα χώρο με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα τις ίδιες ανησυχίες τα ίδια όνειρα.
Εμείς μοιραζόμαστε την αγάπη για τον τόπο μας γι αυτό σε τόσο δύσκολους καιρούς συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε... συνεχίζουμε να κτίζουμε ένα καλύτερο παρόν για τα παιδιά μας γιατί θέλουμε να τους προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον.Ευχαριστώ όλα τα μέλη του συλλόγου μας – όλους εσάς- γιατί μας δύνεται την δυνατότητα τα όνειρα των παιδιών μας να τα πραγματοποιούμε .
Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές συγχωριανούς και μη που βοήθησαν ή βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια . Να είστε πάντα καλά.

2 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.