Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Και ξαφνικά η Ολυμπία Οδός «στρώνεται» μέχρι την Τσακώνα!

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας μετά από ερώτηση του «Δικτύου»

Μετά την υπογραφή, τον περασμένο μήνα, της συμφωνίας μεταξύ Δημοσίου και παραχωρησιούχων/ κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού, ξεκίνησαν σταδιακά οι εργασίες κατά μήκος του άξονα στο τμήμα Κόρινθος- Πάτρα.

Σε λειτουργία βρίσκονται, ήδη, τέσσερα εργοτάξια και καλύπτουν αντίστοιχα ........

τμήματα (Ζευγολατιό, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο), τα οποία προχώρησαν σε επανακινητοποίηση του προσωπικού και των μηχανημάτων, με στόχο την πλήρη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, μετά και τη διετή διακοπή των εργασιών.
Οι εργασίες που εκτελούνται, σε διάφορες θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες (γενικές εκσκαφές και κατασκευές επιχωμάτων), εργασίες μετατόπισης δικτύων, κατασκευές άνω διαβάσεων, στεγάστρων των τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή φρεατοπασσάλων, κατασκευή τοίχων ακροβάθρων γεφυρών, εργασίες σηράγγων και όσα άλλα αναγκαία απαιτούνται.

Κι ενώ οι εργασίες για το τμήμα Κόρινθος- Πάτρα είχαν οριστικοποιηθεί εδώ και κάποιο διάστημα, το ερώτημα που «έκαιγε» την Ηλεία και τη Μεσσηνία ήταν τι θα γίνει με το υπόλοιπο τμήμα του έργου. Όλα έδειχναν, σύμφωνα και με τις πλέον επίσημες δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών, ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάποια χρόνια (άγνωστο πόσα) υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί.

Προχθές το βράδυ, όμως, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αλλά και χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ανέτρεψε τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Όπως τόνισε, σε συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κ. Τζαβάρα, ο οποίος έχει αναλάβει να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση την ολοκλήρωση του έργου, πήρε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι ο αυτοκινητόδρομος θα ολοκληρωθεί και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές εξαγγελίες!
«Το αίτημα παραμένει ζεστό και σύντομα θα ανακοινωθεί και ο τρόπος χρηματοδότησης, έτσι ώστε το έργο να φτάσει μέχρι την Τσακώνα», σχολίασε ο κ. Νίκας, μεταφέροντας τις διαβεβαιώσεις του κ. Τζαβάρα. «Έτσι, “κλειδώνει” άλλο ένα μεγάλο έργο για τη Μεσσηνία», συμπλήρωσε.

Η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας προήλθε μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης. Όπως σημείωσε, θα πρέπει, επιτέλους, ο μεγαλύτερος Δήμος του νομού να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε το έργο, ζωτικής σημασίας για την περιοχή, να μην παραπεμθεί στις καλένδες.
Βέβαια, μέχρι οι υποσχέσεις να γίνουν επίσημες εξαγγελίες και, το κυριότερο, έργο, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι. Γιατί από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει…

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.