Ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές και παρότι τους πολίτες απασχολούν κυρίως τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή από τα αλλεπάλληλα μέτρα, τους φόρους, τα χαράτσια και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έχουν αρχίσει ήδη και στην Τριφυλία συζητήσεις, διαβουλεύσεις και διεργασίες εν όψει των εκλογών του 2014.
Μπορεί μεν, σε ...........
κεντρικό πολιτικό επίπεδο, οι συσχετισμοί, από χθες, να έχουν αλλάξει άρδην και ανατραπεί ριζικά, ωστόσο στην Τριφυλία δεν παρουσιάζουν τέτοιες ριζικές ανατροπές, αλλά βεβαίως έχουν κατάτι μεταβληθεί.
Με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2012, στην Τριφυλία η Ν.Δ. είναι πρώτη και, μάλιστα, με υπερδιπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, το δε ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί καθίζηση, κρατώντας ωστόσο δυνάμεις, ενώ η ΔΗΜΑΡ έχει ένα ποσοστό, το οποίο όμως δεν είναι ικανό για να την αναγάγει σε ρυθμιστικό παράγοντα. Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή είναι μετρήσιμη και υπολογίσιμη δύναμη, ενώ το ΚΚΕ έχει περιορίσει σημαντικά την επιρροή του και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαθέτουν ένα σχετικά καλό ποσοστό. Αν, δε, αθροίσει κάποιος τα εκλογικά ποσοστά Ν.Δ., Χρυσής Αυγής και ΑΝ.ΕΛ., που ασχέτως των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών, ως ένα βαθμό, με τοπικά χαρακτηριστικά μπορεί να θεωρηθούν «συγγενείς» πολιτικές δυνάμεις, τότε τα ποσοστά των ευρύτερων αυτών δυνάμεων, πλην της αριστεράς ή κεντροαριστεράς, εκτοξεύονται στα ύψη και πλησιάζουν το 60%!
Τo ίδιο, δε, ποσοστό, βάσει των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών, «πιάνουν», σε περίπτωση που συνεργαστούν στις δημοτικές εκλογές στην Τριφυλία, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Σε σχόλιό μου, στο φύλλο του «Θ» της 19ης Σεπτεμβρίου 2010, για τις δημοτικές εκλογές που ακολουθούσαν, είχα γράψει: «Νέο οικοδόμημα με φθαρμένα υλικά. Χωρίς να θέλω να μειώσω και δίχως να υποτιμώ κανέναν, ακούγοντας και διαβάζοντας ονόματα υποψηφίων, έχω την εντύπωση πως από 30 χιλιάδες ανθρώπους στο Δήμο Τριφυλίας, μόνον 20-30 εδώ και 30-40 χρόνια είναι "μοναδικοί" άξιοι και ικανοί. Αυτοί που χρόνια και χρόνια ασχολούνται με τα κοινά. Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ένα νέο οικοδόμημα, μπορεί να βασιστεί, να χτιστεί και να μείνει όρθιο με φθαρμένα υλικά; Απλώς ρωτώ».
Σήμερα, δυόμισι χρόνια από τότε και ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014, επειδή ήδη έχουν αρχίσει να σιγοψιθυρίζονται ονόματα για το Δήμο Τριφυλίας, εξακολουθεί να με προβληματίζει αυτό το ερώτημα. Και με προβληματίζει εντονότερα, διαπιστώνοντας ότι, κυρίως εξωθεσμικοί κύκλοι (ή «τρίγωνα»;), γνωστοί και μη εξαιρετέοι για τους ιδιοτελείς σκοπούς τους, «επιχειρούν» να προβάλλουν, προωθήσουν ή ακόμη και να «επιβάλλουν» στην τοπική κοινωνία πρόσωπα της αρεσκείας τους, λες και εκείνοι «εξουσιάζουν» τους πάντες και τα πάντα στην περιοχή, καθοδηγούν και ποδηγετούν τους πολίτες και εκλέγουν δήμαρχο και Δημοτική Αρχή.
Στην Τριφυλία, όμως, δεν «τρώμε» ξινισμένη σούπα, είτε μας σερβίρεται από τα δεξιά είτε μας σερβίρεται από τα αριστερά!
Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος
naxame na legame
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΥΤΕ ΞΙΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΡΩΜΕ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.ΜΑΛΟΝ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφή