Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Πανό, σόου και άλλα πολλά εν μέσω ένταση στο Δ.Σ. Τριφυλίας [ 5 VIDEO ]

Σε πολιτικό σώου με πολιτικές κορώνες που ορισμένες φορές άγγιξαν τα όρια της προσωπικής κόντρας κύλησε το Δ.Σ. Τριφυλίας για την επικείμενη απόφαση οικοδομικών δραστηριοτήτων που θα καθορίζει η Κοινή υπουργική Απόφαση για το Κυπαρισσιακό Κόλπο χωρίς όμως να συζητηθούν θέματα ημερήσιας διάταξης με μια συζήτηση που ξεχείλωσε την ουσία της υπόθεσης.Κάτοικοι από Καλονερό και Ελαία και του Εξωραιστικού Συλλόγου Καλονερού είχαν πανό στο οποί θεωρούσαν ότι οι αιρετοί δεν πρέπει να λειτουργεί ως "νεκροθάφτης της περιοχής"

Για σπέκουλα και παραπληροφόρηση μίλησε από το βήμα.......

ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος και εκπρόσωπος της Τ.Κ. Αγαλιανής εκτιμώντας ότι τώρα που εμφανίζονται μέχρι Ρώσοι επενδυτές θα φύγουν, ενώ τόνισε ότι όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος ζητώντας ανάπτυξη με σύννομες διαδικασίες. Ανέφερε ότι το μέλλον δεν πρέπει να θέσει φραγμούς στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής πέρα από επενδύσεις και συμφέροντα.

Ο επενδυτής και ιδιοκτήτης της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο Βουνάκι κ. Αντώνης Τζαναβάρης αποκάλυψε ότι ο Δήμος ποτέ δεν είχε σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης ενώ παρότι επένδυσε 3,5 εκ. Ευρώ ποτέ δεν είδε ενδιαφέρον από το Δήμο παρακαλώντας ακόμα και για την υδροδότησης της μονάδας η οποία γίνεται με άλλους τρόπους σήμερα. Με το τρόπο αυτό δήλωσε ότι οι επενδυτές αναχωρούν για άλλες χώρες ενώ όταν μιλάμε για αειφορία και ανάπτυξη χωρίς κανόνες είναι σαν να μην βλέπουν το μέλλον οι αυτοδιοικητικοί.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σωτηρόπουλος δήλωσε ότι η θέση του ισχύει καθώς είχε προβλέψει ότι μετά το πρόσφατο ψήφισμα το θέμα θα επανερχόταν με διαφορετικό κλίμα. Ζήτησε να μη διαιρεθεί ο κόσμος ενώ αναρωτήθηκε ποια είναι η επένδυση Παππά. Εξήγησε ότι τώρα ζητάμε ανατροπή της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και χρήση αιγιαλού για καντίνες .Χαρακτήρισε θολό το παιχνίδι γιατί..κάπου χάσαμε την μπάλα των εξελίξεων...

Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.- ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Τσίγγανος έθεσε θέμα ευθύνης για το τι ψηφίστηκε αναλύοντας ότι το πνεύμα ήταν ότι η επένδυση δεν συνάδει με την αειφόρο ανάπτυξη δηλαδή αν είσαι νόμιμος "δεν μου αρέσει αυτό που κάνεις". Για τη σύσκεψη στο γραφείο του παραδέχτηκε ότι έγινε παρουσία της νομικού συμβούλου της εταιρίας κ. Ντέμου και του υπεύθυνου της Πολεοδομίας εκτιμώντας ότι "μόνο που δεν μας κρέμασαν στα μανταλάκια". Διερωτήθηκε ποιο είναι το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης που θέλει η περιοχή χωρίς να υπάρχει ουσία. Εκτίμησε επίσης ότι τώρα τα κριτήρια θα τα θέσει το ΥΠΕΚΑ για τα όρια που ετοιμάζει το υπουργείο καθώς η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη χωρίς όμως αναλυτικές λεπτομέρειες. Επειδή το ΥΠΕΚΑ φοβάται διαρροές δεν παρέχει περισσότερα στοιχεία, ενώ οι ακραίες θέσεις φέρνουν και ακραίες λύσεις.

Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε προβοκατόρικη και παλαιάς κοπή της δήλωση Τσίγγανου λέγοντας ότι το Δ.Σ. προέταξε τα στήθηκε ώστε το ΥΠΕΚΑ να πάρει μέτρα ήπιας μορφής ανάπτυξης με αρμονική συνύπαρξη διαφορετικά η χώρα μας θα λάμβανε πρόστιμα από την Ε.Ε. τα οποία θα επιβάρυναν το Δήμο ενώ η περιοχή θα οικοπεδοποιείτο. Πάντως προσυπογράφει την πρόταση το Δ.Σ. να λάβει γνώση της απόφασης και να κάνει παρατηρήσεις ενώ αργότερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ Μπακούρου και Προέδρου κ. Μπασδάνη για την τήρηση της διαδικασίας. Υπέρ της απόφασης να διεκδικήσει ο Δήμος το δικαίωμα σε παρατηρήσεις εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας. Τάχθηκε υπέρ της ήπιας μορφής ανάπτυξης και κατά της ερημοποίησης.

BEST TV