Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 17ης Μαΐου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

O Nίκας θα «ζυγίσει» Μαργέλη πριν αποφασίσει αν κατέβει

«Γκρίζες ζώνες» περιείχε η πρώτη επίσημη αντίδραση........

του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην προχθεσινή ανακοίνωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστα Μαργέλη, περί καθόδου του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Πέρα από τη γενικόλογη απάντηση που περίμεναν οι δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων ενημέρωσης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε από το «Θ» για κάθοδό του ή μη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Νίκας προτίμησε να μιλήσει… σιβυλλικά: «Όταν θα ανακοινωθούν οι εκλογές, καμιά εκατοστή μέρες πριν, θα δούμε πότε θα γίνουν, εμείς με υπευθυνότητα θα πούμε στον κόσμο -και εγώ ως πρόσωπο και ως συνδυασμός, γιατί δεν είμαι εγώ, είναι ένας ολόκληρος συνδυασμός δεκάδων ανθρώπων...»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΠΟΠ Καλαμάτα ενδυναμώνει το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο και τους παραγωγούς και οποιαδήποτε κίνηση ή ενέργεια για απόσυρση της πρότασης, στρέφεται εναντίον του προϊόντος της ελληνικής οικονομίας.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας με δήλωση της Ντ. Νικολάκου στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για επιστολή στο υπουργείο με αίτημα την απόσυρση του φακέλου και την υποβολή νέου αιτήματος.
● Αντίδραση από την «Ένωση Μεσσηνίας», φορείς και συνεταιρισμούς.
● Οργισμένη δήλωση με αιχμές κατά του Επιμελητηρίου και του προέδρου του Εξαγωγικού Τμήματος εξαγωγέα Δημ. Γυφτέα, από τον ελαιοπαραγωγό και εξαγωγέα Ηλία Κανάκη.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην οποία προβάλλονται και τα θέματα:
● ΑΝΕΣΤΑΛΗ η απεργία των καθηγητών, κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις από σήμερα με Νεοελληνική Γλώσσα –Ευχές και μηνύματα στους υποψηφίους.
● ΣΟΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ στην Τριφυλία, όπου κάποιοι «παίζουν τον… παππά». Ομόφωνη απόφαση να διεκδικήσει ο Δήμος λόγο για την επικείμενη έκδοση της Υ.Π. για τους όρους δόμησης στη Natura. Ένταση-κόντρες και άγονη συνδημοτολογία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
● ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ σε ισχύ οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών.
● ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Μαθητικής Δημιουργίας» στη Μεσσηνία.
● Η COSTA NAVARINO συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο γιορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.
● «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ» γυναικών για «τεστ ΠΑΠ» στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!