Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Στην Εισαγγελία θα πάνε κάτοικοι το Δήμο Τριφυλίας για το σκουπιδαριό…

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν και να προασπίσουν το δημόσιο αγαθό της υγείας και της υγιεινής στα Φιλιατρά είναι κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι ήδη έχουν απευθυνθεί σε νομικό για να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας, για το σκουπιδαριό που τους «πνίγει»!

Κάτοικοι των Φιλιατρών επικοινώνησαν χθες με το «Θ» και .......

περιέγραψαν την τραγική κατάσταση που βιώνουν με τα σκουπίδια στην πόλη των Φιλιατρών και την αδιαφορία του Δήμου Τριφυλίας και της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις τους για αποκομιδή των απορριμμάτων που βρωμίζουν την πόλη και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τους. Δυστυχώς, όπως μας είπαν, όσες φορές και αν παρακάλεσαν το Δήμο να μαζεύουν, όπως έχουν υποχρέωση εκ του νόμου, τα σκουπίδια, δεν υπήρξε ανταπόκριση και η κατάσταση με το σκουπιδαριό διαρκώς γίνεται και χειρότερη.

Επί μέρες, κάδοι γεμάτοι με σκουπίδια και στους χώρους γύρω από αυτούς υπάρχουν διασκορπισμένα κάθε είδους απορρίμματα. Η έντονη βρώμα και δυσοσμία κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική ιδίως τις τελευταίες μέρες που έχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Πεζοδρόμια έχουν «κλείσει» από σκουπίδια και κλαριά δέντρων και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Ακόμα και έξω από εκκλησίες, όπως στην Παναγία (Εισόδια της Θεοτόκου) και αλλού οι κάδοι είναι γεμάτοι, όπως και σε κοντινές αποστάσεις από σχολεία. Σε κεντρικά σημεία της πόλης η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αλλά εκτός από την πλατεία όμως, οι γειτονιές των Φιλιατρών είναι γεμάτες με σκουπίδια.

Όπως είπαν στο «Θ» κάτοικοι των Φιλιατρών, «Ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Καλλικράτη, “προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας”. Εδώ έχει και τοπικό Αντιδήμαρχο, για τη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, με αρμοδιότητες - υποχρεώσεις για την καθαριότητα της πόλης και την αποκομιδή των σκουπιδιών. Δεν κάνουν τίποτα.

Μας έχουν “πνίξει” τα σκουπίδια και δεν κάνουν τίποτα. Πήγαμε σε νομικό, γιατί δεν πάει άλλο, για να κινηθούμε νομικά και να κάνουμε προσφυγή στη Δικαιοσύνη με παράσταση στην Εισαγγελία και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Δήμου Τριφυλίας και των νόμιμων εκπροσώπων του, του Δήμαρχου, του Αντιδήμαρχου Φιλιατρών και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, αλλά και του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης για παράβαση καθήκοντος και παραβιάσεις της ισχύουσας Νομοθεσίας για την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και την καθαριότητα».
Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

-

1 σχόλιο:

  1. Ma επιτελους Φιλιατρινοι παρτε μερικα σκουπιδια καιστα κτηματα σας ετσι εκαναν οι γωνεις σας και τα Φιλιατρα ελαμπαν θα εχετε και φουσκι για τον κηποσας και λιγοτερες σακουλες πλαστικες εξω απο τους καδους αλλα θα μου πητε ποσοι γνησιοι Φιλιατρινοι εχουν μινει στην [ωραια πολη μας].Τι περιμενετε να γεμισετε ποντικια και κατσαριδες παρα να βοηθησετε την κατασταση Σε μεγαλες πολης 100 200 χιλιαδων κατοιοκων το απορηματοφορο περνα 1 φορα την εβδομαδα και πεφτουν προστιμα αν βγαλεις σκουπιδια και κλαρια στο δρομο αλλη μερα .Οι πολιτες πληρωνουν με το κιλο τα μεγαλα αντικειμενα και τα κλαρια απο δεντρα και χωρτα οταν οι ιδιοι τα πηγαινουν στις χωματερες Νομιζετε οτι δηκηγορος θα σας νυκοκοιρεψει; Βαλτε λιγη θεληση και δουλια ολοι μαζι αισχος πως καταντησατε την πολη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.