Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Συνεδρίαση χωρίς ψήφισμα για την Ελαία- Πολλά τα συμφέροντα είπε η αντιπολίτευση [ 5 VIDEO ]

Σε μια κατάμεστη από κόσμο (φορείς και πολίτες) αίθουσα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το πολύωρο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με μοναδικό θέμα συζήτησης το "Πλαίσιο προστασίας και διαχείρισης της περιοχής Natura 2000 Κυπαρισσίας (περιοχή Αγιαννάκη και Καλού Νερού) και θαλάσσια περιοχή Κυπαρισσίας."

Στην 5ωρη συνεδρίαση το Δ.Σ. Τριφυλίας χωρίς όμως να.......

καταλήξει σε οριστική απόφαση για τον Στρατηγικό σχεδιασμό του Κυπαρισσιακού κόλπου και ιδίως για το θέμα που προέκυψε με την..υποτιθέμενη επένδυση στην περιοχή της Ελαίας στην οποία με επιχειρήματα αντιδρούν σύσσωμοι οι κάτοικοι, φορείς του τόπου αλλά και όσοι ζουν στην περιοχή.
Τι ιστορικό της υπόθεσης ανέλυσε ξανά ο Δήμαρχος Τριφυλίας με αφορμή τη σύσκεψη της Πέμπτης και τις καταγγελίες για την σχεδιαζόμενη οικοδομική δραστηριότητα. Αναφέρθηκε στην οδηγία της Ε..Ε για παύση οικοδομών μέχρι την οριστικοποίηση της κοινής Υπουργικής απόφασης ενώ ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι ο Δήμος διεκδικεί την συμμετοχή του σε οποιοδήποτε σχέδιο υλοποιηθεί στην αναπτυσσόμενη περιοχή. Δήλωσε ΟΧΙ στην ερημοποίηση της περιοχής, ΝΑΙ σε ήπιες μορφές ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και το οικοσύστημα με νομιμότητα. Διεκδικεί επίσης να μετέχει στο διάλογο και στην τελική απόφαση του ΥΠΕΚΑ το οποίο πρότεινε αναστολή οικοδομικών αδειών και αναστολή τμήματος αιγιαλού μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ. Εκτίμησε ότι τώρα συζητείται το μέλλον μιας μεγάλης περιοχής που αφορά τις επόμενες γενιές.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Δημ. Σωτηρόπουλος μίλησε για πολλά συμφέροντα που αφορούν τη περιοχή θεωρώντας ύψιστο καθήκον το συλλογικό καλό. Επίσης μίλησε για επενδύσεις με σκοπό την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής αλλά λέγοντας ότι ποτέ ο Δήμος δεν κατάρτισε ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής προχωρώντας χωρίς όραμα και ουσία για το μέλλον του τόπου μας.. Διερωτήθηκε ποιο είναι το όφελος και ο χαρακτήρας της αλλά και ποιοί κανόνες την διέπουν.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαρ. Κουκούμης ανέφερε ότι οι επενδύσεις εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο ενώ η εταιρία απειλεί με μηνύσεις τους πάντες. Οι συνέπειες σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι καταστροφικές για το περιβάλλον λέγοντας ότι το λόγο έχει η κοινωνία ενώ δεν τον πείθουν οι ενέργειες που ναρκοθετούν το μέλλον της περιοχής, λέγοντας ότι είναι αρνητικός σε επενδύσεις υπέρ του κεφαλαίου.

Mε Πληροφορίες από τον Kyparissiotis

Παρακολουθείστε αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των κ.κ. Κόλλια, Σωτηρόπουλου, Κουκούμη, Δράκου και Πατσαρίνου.