Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η αλήθεια για τις αποκλειστικές Νοσοκόμες

Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο ότι, ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που σημειώθηκαν στο χώρο του νοσοκομείου και, κατά επέκταση, αυτά που ακούστηκαν και ειπώθηκαν από διάφορους αναρμόδιους για το επάγγελμα των αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1) Η αμοιβή καθώς .......

και το ωράριο των αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων καθορίζεται από τα αρμόδια υπουργεία και καμία ανάμειξη δεν έχει σε αυτό ο Σύλλογος των Αποκλειστικών Νοσοκόμων (δουλεύουμε με τιμές του 2010).

2) Οι αποκλειστικές/αποκλειστικοί νοσοκόμοι που υπάγονται στο χώρο του νοσοκομείου έχουν πτυχίο Νοσηλευτικής, που σημαίνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μπλοκ αποδείξεων ή υγειονομικού ελέγχου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

3) Απαγορεύεται με υπουργική απόφαση οποιαδήποτε αλλοδαπή ή ημεδαπή (παράνομη) να εργάζεται στο χώρο του νοσοκομείου ως αποκλειστική νοσοκόμα χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι η ύπαρξη αυτών των ατόμων (παράνομων ατόμων) στο χώρο του νοσοκομείου μόνο ζημιά μπορεί να επιφέρει, γιατί δεν έχουν οποιοδήποτε υγειονομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ή, κατά επέκταση, για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Λόγω της άγνοιας της νοσηλευτικής φροντίδας προκαλούν προβλήματα στην υγεία των ασθενών, καθώς δε γνωρίζουν τους απαραίτητους νοσηλευτικούς χειρισμούς. Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε τόσο η διοίκηση όσο και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου στέκεται στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση,
Ο Σύλλογος Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων «Η Αλληλεγγύη»

4 σχόλια:

  1. Καλό θα ήταν οι τιμές από τα αρμόδια υπουργεία και ανάλογα και οι εισφορές να μειωθούν όπως έχει γίνει παντού.
    Ετσι και οι ασθενείς θα μπορούν να σας απασχολούν και να μη ζητούν υπηρεσίες από τους παράνομους. Είναι δύσκολοι καιροί να πληρώσει κάποιος τα θεσμοθετημένα του 2010 στη περίοδο που διανύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ 2010 ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την Υπουργική Απόφαση Λυκουρέντζου, καταργείται κάθε δυνατότητα σε ασθενή να απασχολεί για την φροντίδα του άλλο πρόσωπο και εκβιαστικά καλείται ο φτωχός έλληνας πολίτης να επιβαρύνεται ημερησίως για 6 ώρες !!! απασχόλησης αποκλειστικής 80 € και σαβατοκύριακο 110 €

    Δεν υπάρχει ούτε ντροπή ούτε ανθρωπιά, με πρόσχημα τις δήθεν υπηρεσίες υγείας, οδηγούν τον εξαθλιωμένο πολίτη σε παρανομίες για να εξυπηρετηθεί αφού είναι αδύνατο οικονομικά να απασχολήσει κάποιος αποκλειστική με αυτές τις τιμές

    Ντροπή σας και ιδίως στα σωματεία αποκλειστικών που έχουν και το θράσσος να μιλάνε.

    Να κατεβάσετε τις τιμές σας, όπως έχει συμβεί σε όλους τους εργασιακούς τομείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Νόμος είναι Νόμος και πρέπει να τηρείται.
    ΦΕΚ 1023 Τεύχος Β' του 2013 (Υπουργικές αποφάσεις)

    Απόσπασμα Υπουργικής απόφασης Αριθ. Υ4α/οικ. 37804 :

    1. Η νοσηλευτική φροντίδα στους ασθενείς εντός των δημόσιων νοσοκομείων και των ιδιωτικών κλινικών, παρέχεται αποκλειστικά από το οικείο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε περιπτώσεις ασθενών που λόγω της κατάστασής τους αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, είναι δυνατό να παρέχεται επιπλέον φροντίδα από αποκλειστικές νοσοκόμες και αποκλειστικούς νοσοκόμους.
    Οι αποκλειστικές νοσοκόμες και οι αποκλειστικοί νοσοκόμοι φέρουν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά την ευθύνη για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασθενείς του νοσοκομείου ή της ιδιωτικής κλινικής όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους, δε συνδέονται με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τα νοσοκομεία ή τις κλινικές αυτές και η δαπάνη για την απασχόλησή τους βαρύνει τον ασθενή ή τον ασφαλιστικό οργανισμό του ασθενή, στις περιπτώσεις στις οποίες αυτό προβλέπεται......"

    7. Στις περιπτώσεις περιστατικών, όπου κατά την κρίση του Δ/ντη του Τμήματος νοσηλείας, είναι απαραίτητη η παραμονή ενός συνοδού για τον ασθενή, θα δίνεται άδεια παραμονής σε συγγενικό πρόσωπο, η οποία θα υπογράφεται από το θεράποντα ιατρό ή την νοσηλεύτρια Προϊσταμένη του Νοσηλευτικού Τμήματος, θα αναφέρει το ονοματεπώνυμο του ασθενή και θα αναγράφει τη συγγενική σχέση με αυτόν. Σε περίπτωση παραμονής συνοδού προσώπου που απασχολείται κατ’ οίκον για τη φροντίδα του ασθενούς, το πρόσωπο υποχρεούται να δηλώνει στην Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας το ΑΜΚΑ του, καθώς και το ΑΜΚΑ του εργοδότη και να προσκομίζει αντίγραφο του εργοσήμου για τον τελευταίο πλήρη μήνα απασχόλησής του.

    Αυτά τα ολίγα. Ο Νόμος είναι Νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.