Σάββατο 27 Απριλίου 2013

"Εξετάσεις" για 206.000 δημοσίους υπαλλήλους – Από κόσκινο οι φάκελοι με τα τυπικά προσόντα

- Αρχίζει το πρόγραμμα αξιολόγησης στο στενό δημόσιο τομέα
- Πόρτα εξόδου για όσους έχουν πλαστά πιστοποιητικά
- Συνεχής αξιολόγηση ανά τρίμηνο σε επίπεδο υπηρεσιών κι εργαζομένων

Από κόσκινο θα περάσουν οι φάκελοι 206.000 δημοσίων υπαλλήλων του στενού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων ένστολων και εκπαιδευτικών, το αμέσως προσεχές διάστημα

Σύμφωνα με την Ημερησία, από τον εξονυχιστικό έλεγχο .........

θα καταγραφούν αναλυτικά τα προσόντα τους και ταυτόχρονα θα εξακριβωθούν οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, κάτι που αυτομάτως θα τους οδηγήσει εκτός δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται ήδη τρία εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τη “βαρύτητα” των προσόντων της αξιολόγησης και πολύ σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν πτυχία, γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση σεμιναρίων κλπ ενώ η αρχαιότητα περνά σε δεύτερη μοίρα. Ετσι, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο θα υπάρξει μία πλήρης χαρτογράφηση των ικανοτήτων του προσωπικού ενώ το νέο, εμπλουτισμένο μητρώο που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ανακατατάξεις.

Σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα που είναι ήδη έτοιμα αλλα και τα περιγράμματα θέσεων, θα διευκρινιστεί αν και ποιός υπάλληλος μπορεί να υπηρετήσει σε κάποια θέση. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα δεν αποκλείεται να υπαρξουν και απομακρύνσεις, με αρμόδιο να κρίνει κάθε φορά το εκάστοτε υπηρεσιακό συμβούλιο.

Στο εξής κάθε δημόσιος υπάλληλος θα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης, μέσω στοχοθεσίας, ενώ τα σχετικά αποτελέσματα θα πρέπει να γίνονται γνωστά ανά τρίμηνο.

Newsit