Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Απριλίου 2013



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Για την τιμή απαλλοτριώσεων του περιμετρικού, αντιδρούν οι ιδιοκτήτες
Μείωση κατά 20% ζητά το Δημόσιο


Τη μείωση της οριστικής τιμής μονάδος κατά 20% επιπλέον για .........

τις απαλλοτριώσεις στον υπό κατασκευή περιμετρικό δρόμο Καλαμάτας, από τον Αντικάλαμο έως και την Αγία Άννα, ζήτησε το Δημόσιο στην εκδίκαση της υπόθεσης χθες στο Πολιτικό Εφετείο Καλαμάτας.

Οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις αφορούν 360 ιδιοκτήτες οικοπέδων, γηπέδων και κτισμάτων, οι οποίοι και παραστάθηκαν με πληρεξούσιους δικηγόρους.

Το 2010 είχε εκδοθεί απόφαση του Πολιτικού Δικαστηρίου για την προσωρινή τιμή απαλλοτρίωσης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΠΑΝΩΠΡΟΙΚΙ» στην αποζημίωση για την Ολυμπία Οδό! 50 εκατ. ευρώ παραπάνω απ’ ότι είχε ανακοινωθεί θα πληρώσει το κράτος. Έτσι η αποζημίωση(!!!) των παραχωρησιούχων για το εδώ και δυο χρόνια σταματημένο έργο θα φθάσει τα 130 εκατ. ευρώ, με προκαταβολή τα 60 εκατ. ευρώ για να ξαναρχίσουν τα έργα, αφού πρώτα επιτευχθεί συμφωνία και με τις δανείστριες τράπεζες και αναθεωρηθεί η Σύμβαση Παραχώρησης του 2007. Νέα σενάρια για το «κούρεμα» του αυτοκινητόδρομου, αφού το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δρόμος θα φθάσει μέχρι την Πάτρα. Από εκεί και κάτω: νότος του Νότου…
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην αστυνομία για τη σύλληψη των αδίστακτων Αλβανών δολοφόνων , δύο από τους οποίους είναι δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων. Οργή-θλίψη και συγκίνηση στην κηδεία της άτυχης 25χρονης Κατερίνας χθες στην Κόρινθο.
• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ και Κυνηγετικές αντιδράσεις για τη δημιουργία πάρκου λίμνης Καϊάφα μέχρι τις εκβολές της Νέδας για «στραγγαλισμό» παραδοσιακών δράσεων.
• 1,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για τους δρόμους της Καλαμάτας με το δήμαρχο Παν. Νίκα να υπογράφει το σχετικό δάνειο. Αγωνία για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Καλαμάτα-Ριζόμυλος.
• ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ έργα δημοπρατούνται σήμερα στην Πύλο για την ύδρευση και την αποχέτευση που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα, ενάντια στις απαιτήσεις και τις κινήσεις της ΠΕΜΕΤΕ. Αναφορά στη Βουλή από τον Θαν. Πετράκο.
• Ο «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» του Νοσοκομείου στις απορροφήσεις πόρων από το ΕΣΠΑ αναγνωρίζεται.
• ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΑ με «δόσεις» αλήθειας από τη «ΦΩΝΗ» χθες. Πάντως προς το παρόν Μέγαρο Χορού και Αρχαίο Λιμάνι Κυπαρισσίας δεν… κινδυνεύουν!!!

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.