Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Μαρτίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2011, μεταξύ των Ευρωπαίων οι Έλληνες υπερτερούν
Από τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας


Από τα υψηλότερα ποσοστά μακροζωίας και υγείας στην.....

Ε.Ε. εμφανίζουν οι Έλληνες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και αναφέρονται στο 2011.

Ειδικότερα, το προσδόκιμο υγιούς βίου κατά τη γέννηση στην Ελλάδα ήταν, το 2011, στα 66,9 χρόνια για τις γυναίκες και στα 66,4 χρόνια για τους άνδρες. Η Ελλάδα εμφανίζει, μαζί με την Ιρλανδία, το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. μετά τη Μάλτα (70,7 χρόνια για τις γυναίκες και 70,3 χρόνια για τους άνδρες), τη Σουηδία (70,2- 71,1 χρόνια, αντίστοιχα) και το Λουξεμβούργο (67,1- 65,8 χρόνια).

Στην Ε.Ε., τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Σλοβακία (52,3- 52,1 χρόνια) και τη Σλοβενία (53,8- 54 χρόνια), ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος για την Ε.Ε. των 27 είναι 62,2 για τις γυναίκες και 61,8 για τους άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΤΟΝ… ΑΕΡΑ μένει το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας, αφού ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος, κατέθεσε χθες εσπευσμένα στη Βουλή την τελική πρόταση για το σχέδιο «Αθηνά», ενώ η διαβούλευση είχε παράταση στις 13 Μαρτίου. Αγανάκτηση στο ΤΕΙ με τη διοίκηση να αποστέλλει σήμερα την τελική της πρόταση μετά τη διαβούλευση με τοπικές αρχές και φορείς.
Πάντως πληροφορίες από κυβερνητικούς παράγοντες επιμένουν ότι δεν πρόκειται επί Σαμαρά να καταργηθεί το πιο δυναμικό Τμήμα του ΤΕΙ Καλαμάτας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ο πολιτικός πολιτισμός, υποχωρεί μπροστά στην αντιπολιτευτική μανία. Μια επίκαιρη πολιτική ανάλυση από τον Θανάση Κουκοβίστα με αφορμή τις τελευταίες ακρότητες και την προσπάθεια εκμετάλλευσης του θανάτου των δύο φοιτητών στη Λάρισα.
• ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ διεκδίκησαν χθες αιτήματά τους στην Αθήνα. Εκεί και Μεσσήνιοι αγρότες κοντά στους οποίους βρέθηκε ο βουλευτής Θαν. Πετράκος.
• ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ των παράκτιων Ευρωπαϊκών Περιφερειών στην Αλεξανδρούπολη ο Απ. Παπαφωτίου, εκπροσωπώντας Περιφέρεια και Περιφερειάρχη.
• ΤΟ… ΣΙΡΙΑΛ με τα σκουπίδια καλά κρατεί στην Τριφυλία και στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξε έντονος προβληματισμός και διαφωνίες.
• ΑΡΧΙΖΟΥΝ αύριο Τσικνοπέμπτη οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της «ΦΑΡΙΣ».
• ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην Τσικνοπέμπτη, το Τριώδιο και τις Απόκριες.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.