Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ: Συζήτησαν για το ΑΤΕΙ Καλαμάτας Αλευράς - Βελισαρίου

Τoν Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος- Πρύτανης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας κ. Δημήτριος Βελισσαρίου, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το νομοσχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και τις προτεινόμενες από το Υπουργείο Παιδείας αλλαγές στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ο Πρύτανης .....

ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις θέσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος σχετικά με τις μέχρι τώρα εξελίξεις που αφορούν το ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Τόνισε δε ότι άμεσος στόχος είναι η διατήρηση της ακαδημαϊκής φυσιογνωμίας του ΑΤΕΙ και ο επαναπροσδιορισμός του ως σημαντικού πόλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η διαδικασία διαβούλευσης και η επίτευξη των αναγκαίων προσαρμογών, όπως καταδεικνύεται και στο αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις και τις ιδέες που έχει υποβάλει το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύει για το ζήτημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά, εν όψει και της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Άμεσος στόχος είναι να ληφθούν οι βέλτιστες αποφάσεις για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, προκειμένου να συνεχίσει τον σημαντικό εκπαιδευτικό,επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.