Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Γαργαλιάνοι: σύσκεψη για την τουριστική προβολή της Τριφυλίας [ VIDEO ]

Η ανάγκη σωστής οργάνωσης στην προβολή, υποδοχή και διαμονή των τουριστών στην περιοχή μας, με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής σύσκεψης της Επιτροπής Τουριστικής προβολής της Τριφυλίας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2013,στην Μπρίσκειο βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με κύριο αντικείμενο την συζήτηση και το σχέδιο δράσης του Δήμου Τριφυλίας για τον τουρισμό, την προβολή της περιοχής μας και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων για το 2013.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν............

ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φλιντίσης, ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής προορισμού της COSTA NAVARINO Γιώργος Χατζηιωσήφ, και ο Ιδιοκτήτης Τουριστικού Γραφείου Γιώργος Δασκαλάκης.

Όπως είπε στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος, οι δυο πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας είναι ο τουρισμός και η Γεωργία και σε αυτούς ο δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία.
Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του Δήμου και της χώρας η περιοχή μας έχει καλούς οιωνούς για ανάπτυξη τουριστικά της Τριφυλίας.

Ο Ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου Γιώργος Δασκαλάκης είπε πως οι προτάσεις του κ. Ανδρινόπουλου είναι θετικές.
Επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην σήμανση καθώς πολλοί τουρίστες έρχονται στην χώρα μας οδικώς με τα αυτοκίνητα τους και πρότεινε να υπάρχουν κάποια σημεία που θα λειτουργούν ως info spots όπου ο τουρίστας θα βρίσκει πληροφορίες ακόμα και τηλέφωνα καταλυμάτων.
Ζήτησε μια κοινή ποιότητα για όλους τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται με τον Τουρισμό και από εκεί και μετά ο κάθε καταστηματάρχης να προσθέτει αξία την επιχείρηση του.
Τα παιδιά θα πρέπει να δουν τον τόπο τους ειδικά τώρα με την ανεργία που υπάρχει στην χώρα μας σαν τόπο επένδυσης. Να δουν τον τόπο τους ως το μέλλον τους.

Ο Γενικός Διευθυντής προορισμού της COSTA NAVARINO Γιώργος Χατζηιωσήφ είπε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα στον νομό τα οποία είναι προβληματικά και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα με τα κουνούπια που την περσινή περίοδο δημιούργησε παράπονα από τους πελάτες της COSTA NAVARINO.
Τα θέματα που έθεσε στην σύσκεψη ο κ. Χατζηιωσήφ ήταν το πρόβλημα με τον κατσίγερο που ρίχνουν στα ποτάμια την περίοδο της σύνθλιψης του Ελαιοκάρπου, τα κουνούπια, την σήμανση την καθαριότητα, τον διχασμό των ξενοδόχων της Μεσσηνίας και την βασική αρτηρία που συνδέει Κυπαρισσία με Πύλο δεν υπάρχει.
Οι επισκέπτες όσο ωραία και αν είναι η περιοχή, χαρακτηρίζει την περιοχή.
Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι φέτος αναμένεται αύξηση κατά 30% σε τουριστική κίνηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην έλλειψη ιστοσελίδας του Δήμου Τριφυλίας η οποία θα βοηθήσει στην τουριστική προβολή της περιοχής, και ανέφερε ότι η συνεδρίαση της επιτροπής έπρεπε να γίνει Σεπτέμβρη με Οκτώβρη, γιατί τώρα όλα έχουν τελειώσει. Και έθεσε πρόταση να αποφασιστεί αν θα υπάρξει παρουσία σε εκθέσεις Τουριστικών προορισμών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης είπε ότι θα πρέπει να δούμε τις δυνατότητες του Δήμου όχι μόνο οικονομικά αλλά και θεσμικά για την τουριστική προβολή του Δήμου.
Πρότεινε να γίνουν κάποια σεμινάρια πάνω στις παρεχόμενες υπηρεσίες τα οποία θα αποδώσουν την επόμενη χρονιά.
Χαρακτήρισε την COSTA NAVARINO ως δώρο εξ ουρανού και πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος και να υπάρξουν συνεργασίες ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο χρόνος μετάβασης από Αθήνα στην περιοχή μας είναι δυο ώρες.
Επεσήμανε ότι η Επιτροπή ξεκίνησε με 10 μήνες καθυστέρηση. Πρέπει τόνισε να ξεκινούν οι συζητήσεις με το που τελειώνει η σαιζόν.
Επεσήμανε την έλλειψη καλωσορίσματος στον ξένο και πρότεινε να γίνουν σεμινάρια ως προς αυτήν την κατεύθυνση.
Πρότεινε να μεταφερθεί το υπουργείο Τουρισμού απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο και στην αίθουσα στο ισόγειο να μπουν και οι 52 νομοί της χώρας με 52 κοπέλες που αν ξέρουν να δώσουν πληροφορίες για Τουρισμό πολιτισμό και με τον τρόπο αυτό να κατευθύνουν τους τουρίστες στην περιοχή μας.
Έθεσε σαν πρωτεύον ζήτημα την καθαριότητα, την αναβάθμιση του λιμανιού, την επαναλειτουργία του τρένου, ενώ εξέφρασε την αγανάκτηση του για τον φραγμό στην ανάπτυξη της περιοχής που επιβάλει μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.)
Συνυπήρξαμε, συνυπάρχουμε και θα συνυπάρχουμε με την χελώνα καρέτα καρέτα. Μπορούμε να δείξουμε στους τουρίστες τις φωλιές της Χελώνας. Να δουν ότι στην περιοχή μας υπάρχει η Χελώνα καρέτα καρέτα.

Ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φλιντίσης είπε ότι σαν χώρα δεν αναδείξαμε σωστά αυτά που διαθέτουμε. Τουριστικό προϊόν και Αγροτικό τομέα.

Ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος είπε ότι ακούστηκαν πολλά χρήσιμα και χρήσιμες προτάσεις και τόνισε ότι η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης βλέπει την Πελοπόννησο ως προορισμό. Και αυτό φάνηκε από την εκδήλωση που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ανέφερε ότι έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη αλλά περνάμε από κάτω.
Τα σχεδία τουριστικού σχεδιασμού , ανάπτυξης και προβολής της περιοχής μένουν μόνο μεγαλεπίβολα.
Τουριστικό σχεδιασμό κάνει το κεντρικό κράτος.
Έγινε μια προσπάθεια προβολής της Πελοποννήσου στο Μέγαρο μουσικής και όλα αυτά θα πρέπει να τα στηρίξουμε για να προβληθεί η Μεσσηνία.
Η Τριφυλία σε σχέση με την Πυλία Τουριστικά είναι πολύ κάτω. Κάτι το όνομα Πύλος, κάτι το Ναυαρίνο κάτι οι ναυμαχίες τα κάστρα κλπ κλπ τραβούν τους ξένους προς αυτά τα μέρη.

Δείτε ένα ενδιαφέρον Video από την χθεσινή εκδήλωση



2 σχόλια:

  1. Για άλλη μια φορα ο Προεδρος του Εμπορικου συλλογου Κυπαρισσιας γελοίος και φανφαρολόγος... τον μαρανε το που θα στηθει το υπουργειο Τουρισμου!!!! αν ειναι δυνατο!!! να μας πει πόσα θα πάρει αυτος και ο Φιλντισης απο τον εφοπλιστη Παπά....παλι εκτος θεματος με την δημιουργια συλλογου προστασιας για τν κυπαρισσιακο κολπο.... επίσης τι το περασε το costa navrino, delivery πελατων στα μαγαζια της Κυπαρισσιας??? Ρε Φιλντιση μας δουλέυεις και εσυ??? δεν εχει γινει τιποτα σε επιπεδο προβολης της περιοχης??? που ζεις??? μαλλον κατω απο τις φτερουγες του Παπά...Αντε φτιαξε τον δρομο της Νεδας και μετα ελα να μας πεις...μυοπλαστη...ακου ενωσες τους ομορους δημους ως τεως δημαρχος...χαχα Αυτος που σου εγραψε τον λογο σου ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ !!! Κοιτα να διαβαζεις τουλαχιστον πιο καλα απο μεσα!!! τι λυπηρο να μην καταλαβε τι του ειπε ο Ανδρινοπουλος...χαχαχα...ο σκεπας τα χασε ...μπλοκαρε...ΑΥΤΟΥς ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΧΕΤΕ!!!!!!!!!!!!!χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.