Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ηλίας Μαμαλάκης: «Οι αγρότες ποτίζουν με τηλεκοντρόλ από το καφενείο»

Περί ανίκανων πολιτικών, τεμπέληδων αγροτών και χλιδής μίλησε ο Ηλίας Μαμαλάκης σε συνέντευξη που έδωσε σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Είμαστε τεμπέληδες. Μας έκαναν τεμπέληδες. Δεν ξεκουνιόμαστε. Οι αγρότες ποτίζουν με τηλεκοντρόλ, από το καφενείο. (...)
Ο λόγος που .......

διαμαρτύρονται είναι γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά. Διότι τους έβαλαν και επένδυσαν σε εξοπλισμό που δεν χρειάζονταν. Ένα χωριό με συνολική περιουσία 2.000 στρεμμάτων έχει τόσα τρακτέρ που θα έφταναν να οργώσει τον κάμπο της Θεσσαλίας ολόκληρο. Τρακτέρ με λέιζερ, με καμπίνες ισοθερμικές και δορυφορικές κεραίες, ίντερντετ, τηλεόραση. Είναι πράγματα αυτά; Όλοι έχουμε βάλει το χεράκι μας. Όλοι βοηθήσαμε να φτάσουμε ως εδώ». Αυτό δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο Ηλίας Μαμαλάκης στην εφημερίδα Real News.

Προσθέτοντας, όσον αφορά την ανικανότητα των πολιτικών, ένα -όχι και τόσο politically correct- παράδειγμα «Εάν εγώ σήμερα ανοίξω περίπτερο, θα δω 50 Αλβανούς για να διαλέξω τον έναν που θα κάνει πρωινή βάρδια. Θα τον θέλω εμφανίσιμο, καθαρό, να μιλάει καλά ελληνικά και να είναι σε θέση να πουλάει αυτό που δεν μπορεί να πουληθεί από μόνο του. Αν όμως είμαι υποχρεωμένος να βάλω στη θέση αυτού κάποιον επειδή είναι φίλος, συγγενής, αδελφός ή παιδί μου, το περίπτερο θα αποτύχει».

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης ο δημοφιλής σεφ μίλησε για την παγίδα της χλιδής «Το μάρκετινγκ των τελευταίων είκοσι χρόνων μας έβαλε σε ένα παιχνίδι πολυτέλειας και χλιδής, το οποίο και περιττό είναι και σε οδηγεί σε δρόμους άνομους. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια έπιανε ένα νέο παιδί δουλειά σε έναν επιχειρηματικό όμιλο και οι τράπεζες του χορηγούσαν δέκα κάρτες. Και αγόραζε πέντε κουστούμια επώνυμων μαρκών που κόστιζαν 2.000 ευρώ το ένα, χώρια τα πουκάμισα και τα αξεσουάρ. Και στο τέλος έπαιρνε 1.500 ευρώ μισθό και χρωστούσε 30.000 μόνο για τα ρούχα του. Αυτό ήταν απαράδεκτο. Η μεγαλύτερη παγίδα του ανθρώπου είναι η χλιδή. Όλοι θέλουν την ετικέτα. Armani, χαρμάνι και ούτω καθεξής. Η εικόνα έχει πολλή μεγάλη δύναμη. Όταν βλέπεις μια πανέμορφη κοπέλα, λεπτή και αεράτη που ισχυρίζεται ότι έχει γίνει κουκλάρα τρώγοντας ένα συγκεκριμένο γιαούρτι, θα το φας κι εσύ για να γίνεις "κούκλαρος". Αποκλείεται να γλιτώσεις από την υποβολή».

iefimerida.gr

3 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.