Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αποφασισμένοι οι φορείς του Κυπαρισσιακού να προστατέψουν τις επόμενες γενιές-Μεγάλα συμφέροντα κρύβονται πίσω από τον Αρχέλων; [ VIDEO ]

UPDATE ΝΕΑ VIDEO

ΤΗΝ αποφασιστικότητα των φορέων του Κυπαρισσιακού Κόλπου με ψήφισμα στο Δ.Σ. Τριφυλίας και νομικές ενέργειες για να καταρριφθεί η έωλη απόφαση της Ευρωπαικής επιτροπής απαγορεύοντας την όποια μορφή δράσεων στη περιοχή έχοντας ως υποστήριξη την Ελληνική πολιτεία, αποφασίστηκε στη σύσκεψη που διεξήχθη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας με αφορμή την οδηγία της Επιτροπής για πάσης φύσεως οικοδομική δράση κοντά στη περιοχή Natura.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας τόνισε ότι ...............

"το θέμα εκκρμεί εδώ και χρόνια από τη περιοχή Ελαίας ως το Καλονερό για την προστασία της Καρέττα, οι Δήμοι έχουν δείξει ευαισθησία για τη προστασία του είδους παρέχοντας διευκολύνσεις στον Αρχέλωνα με δημιουργικό διάλογο εδώ και χρόνια" για να συνεχίσει ότι "εντούτοις αναπτύσσεται μια φιλολογία που ισοπεδώνει την προοπτική του τόπου σε βαθμό μάλιστα να θεωρείται ότι η αυτοδιοίκηση με την άρνησή της θέλει να ακυρώσει την προστασία της Natura ή να διευκολύνουμε ζητήματα ανάπτυξης από ιδιώτες" χαρακτηρίζοντας το κείμενο της Ε.Ε. ως ισοπεδωτικό. Πρόσθεσε ότι "η Ε.Ε. εξέδωσε κείμενο αιτιολογώντας την άποψή της βάση της οδηγίας 92 της Ε.Ε., την ώρα που έλαβε απάντηση από την Κυβέρνηση ότι η Πολιτεία δεν ακυρώνει τους νόμους της, ούτε την προστασία της περιοχής επομένως καθώς εκκρεμούν διοικητικές πράξεις όπως οι περιβαλλοντικές μελέτες με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη διαμόρφωση υγιών συνθηκών στη περιοχή".

Εξήγησε ότι για δεύτερη φορά η Κυβέρνηση απάντησε στην Επιτροπή ότι δεν υπάρχει σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που να βλάπτει την Καρέττα-Καρέττα, ενώ η ανέγερση κατοικιών στο Βουνάκι από την εταιρία ΚΟΤΙΝΟΣ Α.Ε. είναι εκτός τουριστικής ανάπτυξης τηρώντας τους Νόμους, διευκρινίζοντας ότι ο "Δήμος και οι φορείς δεν προστατεύουν καμία εταιρία παρά μόνο το συλλογικό μέλλον του τόπου". Η Ε.Ε. στην απόφαση της καλεί σε συμμόρφωση τη Κυβέρνηση με κίνδυνο να παραπεμφθεί στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, καθώς ήδη η πολιτεία ζήτησε ενημέρωση από γνωμοδοτικά όργανα και όχι από το Δήμο που έχει κάθε λόγο φωνής στο θέμα. Διερωτήθηκε επίσης αν εφαρμοστεί η οδηγία θα πρέπει να κλείσουν καταστήματα, να καταστραφούν καλλιέργειες, να γίνει συσκότιση σε δρόμους, καταλήγοντας ότι ο Δήμος θα υπερασπιστεί το περιβαλλοντικό μόρφωμα διατηώντας το δικαίωμα ανάπτυξης μέσω των ΣΧΟΑΠ που είναι σε εξέλιξη.

ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΑ...

Ο Παν. Τσίγγανος ξεκάθαρα δήλωσε ότι "είναι φανερό ότι υποκρύπτονται άλλα συμφέροντα πίσω από τον Αρχέλωνα στο όνομα της ανάπτυξης, η περιοχή να είναι λιγότερο ανταγωνιστική από άλλες, καθώς γειτνιάζει με την Ολυμπία οδό, το αεροδρόμιο Καλαμάτας, τις νέες επενδύσεις όταν ο Αρχέλων γνωρίζει ότι πριν από αυτόν οι κάτοικοι έιχαν αγκαλιάσει τις χελώνες" μιλώντας για δόλια συμφέροντα χαρακτηρίζοντας την απόφαση ελλιπή και ανυπόστατη όταν υπάρχει ΣΧΟΑΠ Αυλώνος, αδειοδοτήσεις και Σχέδιο πόλης, ενώ αποκάλυψε ότι πέρσι το γραφείο της κα Χούμπενρ επικοινώνησε με το Δήμαρχο ζητώντας την παύση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας κάτι που φυσικά αρνήθηκε. Έθεσε θέμα για την λειτουργία γραφείου του Αρχέλωνα στη ΠΟΤΑ, ενώ εξήγησε ότι όλες οι ενέργεις στη περιοχή είναι νόμιμες όπως οι κάθετοι δρόμοι που προυπήρχαν, οι συντονισμένες δράσεις προστασίας του οικοσυστήματος και ζήτησε συντονισμένη δράση από φορείς καθώς η πολιτεία είναι υπέρ των απόψεων του Δήμου.

Ο Σαράντος Κουκούμης από την ελλάσσονα μειοψηφία δήλωσε "Ναι σε περιβαλλοντική προστασία, ναι σε κανόνες για ήπια ανάπτυξη, καθώς ως Δήμος οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις αρχές μας για ουσιαστική συλλογική διαχείριση του τόπου μας και επιτέλους να επικαιροποιηθεί η μελέτη της Δ.Ε. Αυλώνος βασιζόμενη σε αρχές χωρίς να τσιμεντοποιηθεί το περιβαλλοντικό οικοδόμημα' συμφωνώντας με τους ομιλητές για ανάληψη συλλογικής δράσης ώστε να ανατραπεί η απόφαση της Επιτροπής που είναι εκτός λογικής.







Radio 936

2 σχόλια:

  1. Ο Αρχελων φταεί και στηρίζει συμφέροντα....τι άλλο θα ακούσουμε απο την χειρότερη τοπική αυτοδιοίκιση που είχαμε ποτέ στην Τριφυλία.Δεν κοιτάνε τα χάλια, τα χάλια του Δήμου που δεν λειτουργεί τίποτα από λιμάνι μέχρι σκουπίδια. Δήμαρχε για κανένα ποιήμα και κανα τσίπουρο καλός είσαι για τα υπόλοιπα να μήν μιλάς καλύτερα γιατί εκτίθεσαι. ¨οσο για τον Κ. Τσίγγανο, τι να πώ κρίμα και είσαι και της νέα γενίας. Δηλα΄δή άμα 20 πλόυσιοι αποκτήσουν 20 βίλες στον αγιαννάκη θα έχουμε ανάπτυξη???Μίλάμε για μία ΚΡΑΤΙΚΗ έκταση 800 στρεμμάτων που δώθηκε από τον Βασιλία προικίο στον καθηγητή του των αρχαίων ή στον υποκόμο, αυτός και οι οικογένεια του την έκαναν 1800 με καταπατίσεις και τα σχετικά, και μιλάμε για την θάλλασα και όχι τα κορφοβούνια, και μετα την πούλησαν έναντι 2 δισ δραχμών στον τώρα ιδιοκτήτη. Αντί ρε όρνια να την πάρετε πίσω έως δημόσια και κάνετε ένα μοντέρνο , φιλοπεριβαλλοντικό κάμπινκ,μόνο τουαλέτες και νερό θέλετε, χωρίς επενδύσεις και να βγάλετε
    κανα φράγκο και να δημιουργήσετε έναν πραγματικό αναπτυξιακό πόλο και καμμία θέση εργασίας με δίαρκεια και όχι μόνο για 1 τρίμηνο (προστατεύοντας παράλληλα το δάσος και οτι αυτό σημαίνει),βλέπετε φαντάσματα και σεν'αρια επιστημονικής φαντασίας. Ο Παπαδόπουλος έχει κατηγορηθεί για πολλά αλλα η Δασική Νομοθεσία που επέβαλε και ο τρόπος που αντιλαμβανόταν το Δάσος σαν ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ, ήταν μακράν η καλύτερη των τελευταίων 50 ετών, σε Αυστριακά Πρότυτπα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ Χαρτοιγιακάδες , καρεκλοκένταυροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ρεπορταζ ειναι ελλειπές! εμαθα οτι η πρόεδρος των ξενοδοχων τα χωσε στον Δημαρχο και γενικά στο δημοτικο συμβούλιο...ακουστηκαν λόγια απο δημοτικούς συ,βουλους οτι ο Κωνσταντακόπουλος λαδωσε οργανωσεις περιβαλλοντικές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.