Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

2o Νηπιαγωγείο Φιλιατρών. Σαρωτικές εξελίξεις μετά την ΕΔΕ

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ για το θέμα που ανέκυψε στις αρχές Οκτωβρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Μετά από ένα ατυχές συμβάν, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είχε κάνει αναφορά σε νηπιαγωγό η οποία υπηρετούσε λίγες μόλις εβδομάδες στο σχολείο αναπληρώνοντας συνάδελφό της. Τότε, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διέταξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε από το 2ο Νηπιαγωγείο και μεταφέρθηκε σε Νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, όπου και είναι η οργανική της θέση.
Η απομάκρυνσή της προκάλεσε τις σφοδρές ............

αντιδράσεις των γονιών των μικρών μαθητών. Μάλιστα, τότε, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας το σχολείο.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ της 12ης Οκτωβρίου με Video του Φιλιατρά News (κλίκ εδώ)

Από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν για τη δίωξη της δασκάλας, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, οι διαμαρτυρίες τους ήταν έντονες και προς πάσα κατεύθυνση, απαιτώντας να επιστρέψει στα καθήκοντά της. «Θέλουμε τη δασκάλα μας» έγραφε χαρακτηριστικά το μικρό πανό που ανήρτησαν στην είσοδο του Νηπιαγωγείου, ενώ στις συζητήσεις τους εξαπέλυαν βολές για τη διευθύντρια, που ανέφερε – κατήγγειλε τη δασκάλα, ενώ ζητούσαν επίμονα συνάντηση με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκο Κλάδη.
Όπως έλεγαν οι γονείς, χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος εκδιώχθηκε η δασκάλα τους, η οποία είναι άριστη παιδαγωγός και τα παιδιά τους μαθαίνουν πολλά από αυτή και την αγαπούν.

Αφορμή για την απόφαση απομάκρυνσης ήταν αναφορά – καταγγελία της διευθύντριας σε βάρος της δασκάλας για περιστατικό που είχε συμβεί, όταν ένα μικρό παιδάκι πέρασε από ένα κενό στο συρματόπλεγμα της περίφραξης στο διπλανό προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Αντιπροσωπεία των γονέων συναντήθηκε με τον κ. Κλάδη, τον οποίο ενημέρωσαν για την όλη κατάσταση.

Η ΕΔΕ διενεργήθηκε με αρκετές καταθέσεις και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», από το πόρισμά της δεν προκύπτουν ευθύνες ή παραπτώματα της νηπιαγωγού. Αντιθέτως, οι καταθέσεις φέρεται να είναι επιβαρυντικές για τη διευθύντρια του σχολείου. Άμεσα αναμένεται η επιστροφή της νηπιαγωγού στο 2ο Νηπιαγωγείο, ενώ «δύσκολα» είναι τα πράγματα για την παραμονή, στη θέση της, της διευθύντριας, μετά τις εις βάρος της καταθέσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό μέχρι χθες το απόγευμα να το διασταυρώσουμε πλήρως, γι’ αυτό και το μεταφέρουμε με επιφύλαξη.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Οι τελευταίες πληροφορίες του Φιλιατρά News

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η δασκάλα κ. Χριστοπούλου που απομακρύνθηκε από το νηπιαγωγείο λόγω της αναφοράς που της έκανε η πρώην πλέον διευθύντρια κ. Μαρία Βασιλοπούλου, επιστρέφει στην θέση της και από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα κατέχει την θέση της Διευθύντριας, ενώ μέχρι πρότινος διευθύντρια κ. Βασιλοπούλου καθαιρείται από την θέση της Διευθύντριας.
Η ΕΔΕ που έχει στραφεί πλέον εναντίον της κ. Βασιλοπούλου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας και όλα τα ενδεχόμενα για βαριά τιμωρία της κ. Βασιλοπούλου είναι πλέον ανοικτά. Ενδεχομένως και η αλλαγή σχολείου.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ της 12ης Οκτωβρίου με Video του Φιλιατρά News (κλίκ εδώ)

11 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ ΚΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΒΡΩΜΙΕς ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ... ΑΝΤΕ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗΣΤΡΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα παρακαλούσα τα σχόλια να είναι πιο ήπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΌ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ Η ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ BLOG?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ντεπεστε να παιρνετε θεση κατα της Μαριας και να υποστηριζετε μια ξενη;
    Ωραιο blog είσαστε. Ουτε την αποψη της καημενης τηα Μαριας είχατε ζητήσει τον οκτοβριο και την κρεμασατε κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον Ανώνυμο 7:46
    Video και ρεπορτάζ είχε ΜΟΝΟ το Φιλιατρά News. Άλλο blog είχε αναδημοσίευση από εφημερίδα για το θέμα. Εμας έκανε ρεπορτάζ και Video ο συνεργάτης μας.

    Για τον ανώνυμο 8:10
    Τι λέτε; Ποιά θέση πήραμε υπερ του ενός ή του άλλου;
    Μάθετε να διαβάζετε.
    Οσο για το προηγούμενο θέμα του Οκτωβρίου μέσα το ρεπορτάζ λέει ξεκάθαρα ότι:

    "Ζητήσαμε την άποψη της Διευθύντριας του νηπιαγωγείου για το θέμα η οποία όμως αρνήθηκε να μιλήσει καθώς όπως μας είπε δεν μπορεί να πει τίποτα όσο υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης η οποία ακόμα δεν έχε ακόμα καν ξεκινήσει ακόμα αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο να μιλήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ΕΔΕ."

    Τι είναι αυτά τα ψέματα που λέτε για το Φιλιατρά News;

    McH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο video δεν βλεπω την μαρια να λεει κατι τετοιο. δεν την βλεπω καθολου. Πως ζητησατε την αποψη της; Μαλλον δεν την ζητησατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πρώην Διαχειριστής2 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:04 μ.μ.

    Επειδή το ρεπορτάζ το έκανα εγω. Πρώτον Δεν υπήρχε εκει κανένας από άλλο βlog και δεν μας ενδιαφέρει τι κανουν τα άλλα Blog. Αυτό για τον 7:46.

    Στον 8:10 τώρα. ΕΓΩ πήγα στο αυτοκίνητο της κ. Σαπέρα ποπυ στην θέση του Συνοδηγού καθόταν η κ. Βασιλοπούλου.
    Καλημέρισα και τις δυο και ζήτησα και απο τις δύο να πουν δυο λέξεις για την κινητοποίηση των γονιών και αυτά που καταγγέλουν.
    Αν και με την κ. μαρία γνωρίζομαι, δεν θελησε να κανει καμία δήλωση για το θέμα λέγοντας μου οτι είναι σε εξελιξη μια διαδικασία ΕΔΕ και δεν μπορεί να μιλήσει.
    Πηγα λοιπόν να παρω και την άλλη άποψη.
    ΠΑΡΑΚΑΑΛΩ ΠΟΛΥ αν δεν ξερετε να μην εκφράζετε γνώμη για το αν ζήτησα η όχι την άποψη της Μαρίας.
    Δεν πήρα και δεν πάιρνω θέση για το αν έφταιγε ή οιχι καθώς δεν εχω προσωπική άποψη στο θέμα.
    Εγραψα το ρεπορτάζ με ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΖΗΤΗΣΑ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ και απο την άλλη πλευρά και δεν την πήρα.

    Επειδή αυτό (το οτι δήθεν δεν ζήτησα την θεση και της κ. βασιλοπούλου έχει σχολιαστεί (και ψευδώς σχολιαστεί) ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την κ. Βασιλοπούλου να αφήσει ένα σχόλιο και να πεί αν της ζήτησα την δική της θέση ή οχι.

    Επιτελους καποιες αθλιότητες απο ελάχιστους θα πρέπει να εκλείψουν.
    Γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι η οικογένεια της κ. Βασιλοπούλου δεν εχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ απο το ρεπορτάζ μου. Και αυτό το ρώτησα ΟΧΙ μια ΟΧΙ δυο αλλα πολλές φορές τον σύζυγος της.
    Προς θεού δηλαδή. Χωρίς να εχω προσωπική άποψη θελετε να γράψω αν η κ. Βασιλοπούλου είναι η όχι καλή δασκάλα??
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΨΗ για την κ., Βασιλοπούλου να γράψω αν έφταιγε ή όχι?
    Ας σοβαρευτούμε λίγο.
    Το ρεπορτάζ μου είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟ. Και απο την στιγμή που το αναγνωρίζει και η οικογένεια, εγώ είμαι ικανοποιημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοι όσοι έβαλαν το χέρι τους στο Ιερό Ευαγγέλιο και ορκίστηκαν θα ήθελα να ήξερα πως μπορούν και κοιμούνται; Πως θα πάνε στην εκκλησία τα Χριστούγεννα μπροστά στον Παπά της ενορίας τους και θα ζητήσουν την Θεία Κοινωνία; Μια παροιμία λέει "αμαρτίες γονέων παιδείουσει τέκνα"!!!! Να προσεύχονται οι αμαρτία τους αυτή να μην παιδέψει τα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κύριε 10:07, αυτοί που ορκίρτησαν οτι η κυρία Βασιλούλου καπνίζει υποδεχόμενη τα παιδιά και προσέρχεται στο σχολείο 8:30, μισή ώρα δηλαδή μετα την υποχρεωτική ωρα προσεύλεσης, τι λόγο θα δώσουν;

    Ντροπή και αίσχος για όποιον κατήγγειλε τα ανωτέρω ψεύδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αγαπητοί και αγαπητές αδελφές εν Χριστώ ψυχές, από πού γνωρίζετε τις μαρτυρικές καταθέσεις που δόθηκαν στην ΕΔΕ και γράφετε ότι είναι ψεύδη και ντροπές και αίσχη? και τί σας νοιάζει εσάς πως θα κοινωνήσουν και πως θα πάνε στην εκκλησία τα Χριστούγεννα, το Πασχα και το 15Αυγουστο όσοι και όσες κατέθεσαν? Αυτά που έγραφε στην αναφορά της η κα Βασιλοπούλου δε σας τα είπε να τα μάθετε και να τα λέτε? τις συκοφαντίες για την κανούργια νηπιαγωγό? στην κόλαση θα πάτε και θα καείτε στα καζάνια του τρισκατάρατου. φαρισσαίοι υποκριτες σύγχρονοι ιούδες που θέλατε να σταυρώσετε μια νέα παιδαγωγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.