Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Όχι στο λιγνιτωρυχείο σε Φαλάνθη και Χωματερό


Τέλος στην προσπάθεια δημιουργίας λιγνιτωρυχείου σε ..............

Φαλάνθη και Χωματερό του Δήμου Πύλου - Νέστορος δόθηκε χθες, αφού ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Εμμανουήλ Αγγελάκας, υπέγραψε την αρνητική απόφαση για την υλοποίησή της. Έτσι, δεν ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τίτλο «Εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων έκτασης 477,005 στρεμμάτων εντός της 30 Ο.Π. του Νομού Μεσσηνίας», που κατατέθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία “COUVRA HOLDINGS LIMITED” ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου.

Ο γενικός γραμματέας, αφού εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο νόμος, έλαβε υπόψη του τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών, των επιστημονικών φορέων, των θεσμικών φορέων, αλλά, κυριότερα, την τεκμηριωμένη άποψη της τοπικής κοινωνίας, μέσω της Δημοτικής Αρχής, όπως και την πρόθεση της κυβέρνησης, αποφάσισε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΣΗΝΙΑΣ

Happy End στο θρίλερ του λιγνίτη! Με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης απορρίφθηκε η ΜΠΕ για την εξόρυξη λιγνίτη από Φαλάνθη-Χωματερό.
Η απόφαση λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων και ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης εξήρε την πολιτική βούληση και την αντίθεση στο λιγνιτωρυχείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΕΝΕΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
• ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του ρόλου και στήριξη των προτάσεων του Α-ΤΕΙ Καλαμάτας για αναβάθμισή του παρείχαν χθες στην ηγεσία του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
• ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Κτηματολόγιο για τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας.
• Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ (θερμοκηπίου και υπαίθρια) έχασε το… χρώμα της αλλά και την τιμή της!
• ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του δημάρχου Παν. Νίκα για την αρνητική απόφαση του Λιμενικού στην ανάπλαση του Προλιμένα.
• Ο «ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ» επιχειρημάτων και λόγων της αρνητικής εισήγησης του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σταύρου Παπαχρήστου για την απόρριψη της μελέτης ανάπλασης και της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.