Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Χάθηκε 1,1 δισ. που προοριζόταν για αγροτικές επιδοτήσεις

Θλιβερή πρωτιά… κατέχει η Ελλάδα στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, η χώρα μας έχασε την τελευταία πενταετία (2007-2012) 1,162 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Κι αυτό λόγω «κακής» εφαρμογής των .............

αγροτικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. Μάλιστα το ποσό αυτό, το οποίο καλείται να επιστρέψει η Ελλάδα, αντιστοιχεί στο 28% του συνολικού ύψους των προστίμων που επιβλήθηκαν στα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Αυτά προκύπτουν από την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα Γεωργίας Dacian Ciolos σε σχετική ερώτηση του κ. Χουντή. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα «χαμένα» κονδύλια και ακολουθούν η Ιταλία με 670,85 εκατ. ευρώ και η Ισπανία με 583,88 εκατ. ευρώ.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν στη χώρα μας αφορούν «αδυναμίες ελέγχου», «εσφαλμένα στοιχεία ΟΣΔΕ», «εκπρόθεσμες πληρωμές», «αδυναμίες όσον αφορά τη διαχείριση και τους ελέγχους του συστήματος πολλαπλής συμμόρφωσης», «αδυναμίες διαχείρισης και ελέγχου ενισχύσεων».

Ο κ. Χουντής σημειώνει ότι, παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, εντούτοις έχασε αυτό το ποσό των επιδοτήσεων. Κι επιρρίπτει ευθύνες στις πολιτικές που άσκησαν οι κυβερνήσεις την τελευταία πενταετία.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για υποστελεχωμένες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εποπτευόμενων φορέων του, κάτι που εμποδίζει την καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών επιδοτήσεων για την αγροτική πολιτική.
Εξάλλου δηλώνει τη στήριξή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου.

maret Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.