Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μέτρα και στα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα - Εκπλήξεις στη σύσκεψη αρχηγών!

Και νέα σύσκεψη αναμένεται να έχουν μέσα στην εβδομάδα οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ. Η νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη και τα μέτρα να παρουσιαστούν στην τρόικα η οποία φτάνει στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι ............

δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα μέτρα που έχει προτείνει ήδη το οικονομικό επιτελείο. Υπάρχει επίσης η πεποίθηση ότι εν τέλει οι βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα στηρίξουν τα μέτρα στη Βουλή, χωρίς να υπάρξουν σημαντικές διαρροές, παρά τις όποιες αντιδράσεις εκφράζονται.

Κατά τη νέα σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πει στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ότι ο χρόνος πιέζει δραματικά τη χώρα, καθώς θα πρέπει όλες οι αποφάσεις να έχουν ληφθεί πριν από τον Οκτώβριο και πως εφόσον τα μέτρα και οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν περάσει από τη Βουλή, τότε η κυβέρνηση θα πιέσει για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός φέρεται να θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει στην τακτική σύνοδο του Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και δέκα ημέρες αργότερα, στη Σύνοδο Κορυφής, να θέσει με επίσημο τρόπο πλέον το θέμα της

ΝΔ: «Στοπ» στις αντιδράσεις

Εν τω μεταξύ αύριο, Τρίτη, συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του αναμένεται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, προκειμένου να βάλει τέλος στις όποιες αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ στο πακέτο των μέτρων. Έτσι, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει στους βουλευτές του κόμματος πώς οδηγήθηκε στη λήψη αυτών των δύσκολων αποφάσεων και θα επαναλάβει ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα ληφθεί ένα τέτοιο πακέτο μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσει τη στήριξη της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής από τη ΝΔ δεν έχουν εκφραστεί δημόσια έντονες αντιδράσεις, με εξαίρεση τον βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη, ο οποίος ως πρώην αστυνομικός εξέφρασε δημόσια την αντίρρησή του με τις περικοπές στους μισθούς των ένστολων.

Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στο ΠΑΣΟΚ

Από την άλλη πλευρά, στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να μην προτίθεται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας σε ό,τι έχει να κάνει με την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή. Παρά το ότι ήδη μεγάλα στελέχη του κόμματος έχουν εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις τους (όπως ο Κ. Σκανδαλίδης), στο ΠΑΣΟΚ φέρεται να υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες στις ψηφοφορίες. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», ο κ. Βενιζέλος δεν σκοπεύει να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Τέλος σημειώνεται ότι ζήτημα κομματικής πειθαρχίας δεν πρόκειται να τεθεί ούτε στη Δημοκρατική Αριστερά. Άλλωστε, ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης σε συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής», είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαγραφή βουλευτών οι οποίοι θα καταψηφίσουν τα μέτρα (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ).

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.