Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Εφορία Κυπαρισσίας. Αντιδράσεις για το «λουκέτο»

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Τριφυλία ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για «λουκέτο» από την 1η Νοεμβρίου στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Από πέρυσι έκλεισαν οι ΔΟΥ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και όλοι οι πολίτες της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής εξυπηρετούνταν από την Εφορία της Κυπαρισσίας.

Το εν λόγω «λουκέτο» μόνο προβλήματα θα .............

προκαλέσει, γεγονός που σημειώνουν και οι κάτοικοι της περιοχής, τονίζοντας πως δεν μπορούν για τις υποθέσεις τους να μετακινούνται στην Καλαμάτα, μετακίνηση η οποία, βεβαίως, κοστίζει, σε μια περίοδο που οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και σε στοιχειώδεις ανάγκες για τη διαβίωσή τους.

Μάλιστα, το όλο θέμα έχει τεθεί και συζητηθεί αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, όπου το Σώμα έχει εκφράσει, με επιχειρήματα, την αντίθεσή του, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή του Χρήστο Σταϊκούρα, με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού και τους βουλευτές Μεσσηνίας, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση!
Εμείς μιλήσαμε χθες με κατοίκους και παρουσιάζουμε τι είπαν στο «Θ»:

Γιάννης Βλάχος:
«Το κλείσιμο της Εφορίας της Κυπαρισσίας είναι πολύ μεγάλο πλήγμα για την πόλη μας και όλη την Τριφυλία. Μία μόνο Εφορία έχει μείνει στην Τριφυλία, θα την κλείσουν κι αυτή; Και πώς θα εξυπηρετούμαστε; Δεν μπορούμε να πηγαίνουνε στην Καλαμάτα. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, συνταξιούχοι, δεν μπορούμε να μετακινούμαστε, μας τα κόψανε όλα. Παίρνουνε υπηρεσίες, παίρνουνε, τι θα γίνουμε; Χωριό; Γαϊδουρόλακκα θα μας κάνουνε; Οι πολιτικοί μας να λάβουν τα μέτρα τους. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι παράγοντες. Δεν πρέπει να υποβαθμιστεί η περιοχή μας κι άλλο. Να αντιδράσουμε όλοι!».

Γρηγόρης Μπούσουλας:
«Το κλείσιμο της Εφορίας θα είναι μεγάλο πρόβλημα για την τοπική μας κοινωνία και τους κατοίκους των περιχώρων. Αν σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα άλφα πρόβλημα για τη μετακίνηση και εξυπηρέτηση από την Εφορία της Κυπαρισσίας, καταλαβαίνετε πόσο θα διογκωθεί αν κλείσει και τη μεταφέρουν στην Καλαμάτα. Μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση, πώς θα μετακινηθεί ο πληθυσμός για την εξυπηρέτησή του στην Καλαμάτα; Υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας από ολόκληρη την Τριφυλία που εξυπηρετούνται από την Εφορία της Κυπαρισσίας και θα πρέπει να μεταβούν την Καλαμάτα, κάτι για το οποίο και οικονομικά αδυνατούν.
Είναι υποβάθμιση το κλείσιμο μιας υπηρεσίας και στην περιοχή μας, που είναι αναπτυσσόμενη, θα προκαλέσει μόνο προβλήματα».

Κυριάκος Αντωνόπουλος:
«Δεν είναι καλό να κλείσει η Εφορία. Οτιδήποτε κλείνει δεν είναι καλό. Να προσθέσουμε θέλουμε, για το καλό, όχι να αφαιρέσουμε υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον κόσμο. Εκεί που είναι, θα βουλιάξουν τα χαρτιά. Δεν πάμε στην Καλαμάτα. Πρώτα πρώτα, δεν έχουμε τη μεταφορά, τα μεταφορικά, πώς να πάμε; Είμαστε γέροι, θα πάμε στην Καλαμάτα για τις δουλειές μας; Όχι, δε γίνεται αυτό! Προβλήματα περισσότερα θα δημιουργήσει και θα μας πάρουνε τις περιουσίες χωρίς να το καταλάβουμε…».

Θανάσης Ζουρτσάνος:
«Νομίζω ότι η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργεί σωστά για τη μείωση τους κράτους και των δαπανών, με συγχωνεύσεις υπηρεσιών. Είναι ανάγκη να μην έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα. Νομίζω πως είναι θετικό αυτό. Αν οι άνθρωποι εκμεταλλευτούν το διαδίκτυο, και γίνεται ηλεκτρονικά η εξυπηρέτησή τους, θετικό θα είναι. Αλλά θα δημιουργηθούν προβλήματα, επειδή δεν έχουν όλοι γνώσεις από υπολογιστές και δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά. Έπρεπε πρώτα να γίνει η δουλειά, η βάση, η υποδομή αυτή, για να μπορέσει να λειτουργήσει το νέο σύστημα με το διαδίκτυο. Πρώτα θα έπρεπε να κάνουν τη δουλειά για τους ανθρώπους, για να μπορούν να εξυπηρετούνται από το διαδίκτυο, και μετά να μειώσουν τις κρατικές υπηρεσίες…».

Σωτήρης Χριστόπουλος:
«Δεν είναι καλό να κλείσει η Εφορία. Δεν είναι καλό να ταλαιπωρούμαστε για ένα χαρτί, για τις υποθέσεις μας να πηγαίνουμε στην Καλαμάτα. Δεν είναι εύκολο να πάμε στην Καλαμάτα, είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους. Αντί να λύσει, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Υποβαθμίζεται και όλη η περιοχή με το κλείσιμο της Εφορίας της Κυπαρισσίας. Όλη η Τριφυλία εξυπηρετείται από την Εφορία της Κυπαρισσίας, δεν είναι καλό να την κλείσουν. Πρέπει να το καταλάβουν οι αρμόδιοι».

Κωνσταντίνος Σκλάβος:
«Εγώ δεν έχω αυτό το πρόβλημα, αν κλείσει η Εφορία της Κυπαρισσίας. Το πρόβλημα είναι το πώς λειτουργεί. Αν λειτουργεί σωστά ή δε λειτουργεί, γιατί κάποιοι κονομάνε και κάποιοι δεν ξέρουν τι γίνεται. Άμα πάει στην Καλαμάτα, οπωσδήποτε θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί για το παραμικρό θα πρέπει να τρέξεις στην Καλαμάτα. Δεν έχει και τρένο, δεν έχει τις απαιτούμενες συγκοινωνίες και οπωσδήποτε θα έχει ταλαιπωρία ο κόσμος. Θα μπορούσε να υπάρχει ένα γραφείο κι εδώ, δε μιλάμε για ολόκληρη την Εφορία, με έναν υπάλληλο για κάποιες μικροϋποθέσεις, να εξυπηρετεί.
Άλλωστε, το κλείσιμο της Εφορίας θα είναι και ένα πλήγμα για την αγορά. Με τις υπηρεσίες έχει και μια κίνηση η πόλη».

Δημήτρης Σαράντος:
«Είναι μία υπηρεσία που είναι εκατό χρόνια, δεν ξέρω πόσο ακριβώς, στην πόλη. Είναι αδικία μεγάλη να φύγει από τον τόπο. Εξυπηρετεί όλη την περιοχή. Θα δημιουργήσει προβλήματα και σε καμία περίπτωση δε θα λύσει. Δεν μπορεί ένας φορολογούμενος να πάει στην Καλαμάτα. Γιατί; Να πάει να ενημερωθεί, να πάει να πληρώσει, να κάνει τι; Και πώς να πάει; Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Το κλείσιμο της Εφορίας είναι υποβάθμιση, όχι μόνο του τόπου εδώ, αλλά και ολόκληρης της περιοχής. Αντί να εξυπηρετούμε τον πολίτη, δυσχεραίνουμε την κατάστασή του; Δεν το καταλαβαίνω αυτό…».

Αριστείδης Στασινός:
«Η Εφορία να μη φύγει! Αυτό έχω να πω. Είναι κακό για την πόλη μας και για την περιοχή. Θα πάω τώρα εγώ για ένα χαρτί στην Καλαμάτα; Για όνομα Θεού! Διαλύσανε την Κυπαρισσία και την περιοχή. Πάνε οι υπηρεσίες, πάει η Αστυνομία, δεν έχουν προσωπικό, τι θα γίνει; Δεν είμαστε Έλληνες εμείς; Δεν ψηφίζουμε; Δεν πρέπει να εξυπηρετούμαστε από το κράτος; Τι είναι αυτά;».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

6 σχόλια:

  1. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πρώην Διαχειριστής23 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:13 μ.μ.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: ΓΙΑΤΙ οι κύριοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται για το λουκέτο που έρχεται στην εφορία Κυπαρισσίας την 1η Νοεμβρίου?????

    ΠΟΣΟΙ από την Κυπαρισσία φώναξαν και διαμαρτυρήθηκαν όταν έκλειναν οι εφορίες των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων;
    Τώρα γιατί φωνάζουν; Γιατί διαμαρτύρονται; Μάνο αυτοί έχουν ψυχή; Μάνο εκείνοι έχουν δικαιώματα;

    Όταν έκλειναν τις εφορίες των Γαργαλιάνων και Φιλιατρών κυριολεκτικά εν μία νυκτί και εμείς διαμαρτυρόμασταν, οι "φίλοι μας" οι Κυπαρίσσιοι καθόντουσαν στα καφέ της πλατείας τους, έπιναν καφεδάκι αραχτοί και σφύριζαν αδιάφορα. Τωρα Διαμαρτύρονται και σε προηγούμενη δημοσίευση του Φιλιατρά News κάποιος Κυπαρίσσιος ζήτησε και την δική μας βοήθεια να μην κλείσουν την Εφορία της Κυπαρισσίας. ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΣΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και να κλείσει η εφορία, μαζί με τα σχολεία και το νοσοκοκείο..δεν τα εχουμε ανάγκη..εμείς είμαστε δεξιοί απο κούνια , ξέρεις τι ειναι να εχεις Μεσσήνιο Πρωθυπουργό? Μεγάλη τιμή!!! Να τις κλείσουν άμεσα...και μην ακούsω κιχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ψοφήσει του γειτονα η κατσίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να καταλάβουμε πως υπάρχει και η ηλεκτρονική υποβολή διαφόρων δηλώσεων κ.λ.π. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε σαν χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ Η ΚΑΤΣΙΚΑ .......ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΞΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ ΠΟΛΥ.(ΜΠΛΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.