Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Π. Λαφαζάνης: «Ιστορίες για αγρίους» το «άνοιγμα» τους επαγγέλματος του περιπτερά

Την ανάγκη άμεσης απόσυρσης της απαράδεκτης εγκυκλίου-λαιμητόμου για την (δήθεν) «απελευθέρωση» της πώλησης καπνικών προϊόντων και το (δήθεν) «άνοιγμα» του επαγγέλματος του περιπτερά, που οδηγεί στο λουκέτο τα υπάρχοντα περίπτερα, ζητάει από τους συναρμόδιους υπουργούς ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ αναφέρει: ........


Προς τους κ.κ. Υπουργούς

- Εθνικής Άμυνας,

- Οικονομικών,

- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: Η ανάγκη άμεσης απόσυρσης της απαράδεκτης εγκυκλίου-λαιμητόμου για την (δήθεν) «απελευθέρωση» της πώλησης καπνικών προϊόντων και το (δήθεν) «άνοιγμα» του επαγγέλματος του περιπτερά, που οδηγεί στο λουκέτο τα υπάρχοντα περίπτερα.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με απαράδεκτη εγκύκλιο (5/9) που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Δημ. Ελευσινιώτη έρχεται, στο όνομα της «απελευθέρωσης» της πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων και του «ανοίγματος» του επαγγέλματος του περιπτερά, να δώσει τη χαριστική βολή εξόντωσης σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στη χώρα μας.

Ειδικότερα, με την εξουθενωτική αυτή εγκύκλιο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οδηγεί αιφνιδιαστικά και αυθαίρετα στο ουσιαστικό κλείσιμο επαγγελματίες περιπτεράδες που ασκούσαν επί δεκαετίες τη δραστηριότητα τους και ακόμα χειρότερα πλήττει βάναυσα ειδικές κοινωνικές ομάδες που χρήζουν ιδιαίτερης κοινωνικής φροντίδας, όπως οι ανάπηροι θύματα πολέμου, εθνικής αντίστασης, ειρηνικής περιόδου, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι κλπ.

Τους μόνους που ωφελεί αυτή η απαράδεκτη εγκύκλιος είναι τα super market και τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους στους οποίους θα παραδοθεί ουσιαστικά η πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων, στέλνοντας νέες δεκάδες χιλιάδες στην ανεργία, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και των δημοσίων εσόδων.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Προτίθενται να ανακαλέσουν άμεσα την απαράδεκτη, εξοντωτική και βλαπτική για την απασχόληση και τα δημόσια έσοδα εγκύκλιο περί «απελευθέρωσης» καπνοβιομηχανικών προϊόντων και «απελευθέρωσης» περιπτέρων;

2. Σκοπεύουν να επανεξετάσουν συνολικά και ειδικότερα ως προς αυτό, το σημείο τον αυθαίρετο και απαράδεκτο ν.3919/11;

Pelops News

ΣΧΟΛΙΟ
Ακούστε ξανά την μικρή συνέντευξη που είχε δώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου εταιριών Road Kiosk k. Γιώργος Δούκας στις 14 Σεπτεμβρίου στον πρώην διαχειριστή του Φιλιατρά News. Στην συνέντευξη εκείνη ο κ. Δούκας είχε αποκαλύψει στο blog μας, ότι ο παγκόσμιος Οργανισμός υγείας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του επαγγέλματος του καπνοπώλη γιατί αντίκειται σε θέματα που αφορούν την Δημόσια υγεία.
Συνέντευξη την οποία είχε φιλοξενήσει από το Φιλιατρά News και η ιστοσελίδα Pelops NewsΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.