Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Την Alpha bank έχει προεπιλέξει η Credit Agricole για την Emporiki - Αύριο πρωί συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της C. Αgricole και ανακοινώνει τις αποφάσεις της

Την Alpha bank έχει προεπιλέξει για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την Emporiki η Γαλλική τράπεζα Credit Agricole σύμφωνα με πληροφορίες.
Η απόφαση πάρθηκε χθες το βράδυ 29 Σεπτεμβρίου μετά συνεδρίαση της διοίκησης της Credit Agricole.
(Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει έχουν επιβεβαιωθεί από 3 πηγές ενώ αρχικώς παρουσιάζονταν ως διαρροές)......
Οι ανακοινώσεις αναμένονται αύριο το πρωί μετά το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole κατά πάσα πιθανότητα.

Η Γαλλική τράπεζα ακολούθησε μια διαδικασία προσβλητική .......

για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς ήταν ανεπίτρεπτη η κατάσταση να αναμένουν οι διοικήσεις των τραπεζών την Παρασκευή την ενημέρωση της CA που δεν ήρθε.
Όμως ξέχωρα από την διαδικασία που ήταν απαράδεκτη η Alpha bank προκρίνεται.
H Alpha bank λοιπόν με βάση τις πληροφορίες θα είναι η τράπεζα που έχει προεπιλέξει η Credit Agricole.
H Alpha bank από την πρώτη στιγμή φερόταν και φαινόταν όταν υπέβαλλε μια πολύ ενδιαφέρουσα δεσμευτική πρόταση για την Emporiki bank αλλά εν συνεχεία αποσύρθηκε η πρόταση αυτή λόγω αντιδράσεων του ΤΧΣ και των άλλων ενδιαφερομένων για να επανέλθει εν συνεχεία η ίδια πρόταση ίσως και καλύτερη μαζί με τις προτάσεις της Εθνικής και Eurobank.
Η Εθνική υπέβαλλε μια ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά στην πορεία έδειξε ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει στρατηγικές πλειοδοσίας.
Η Eurobank επίσης υπέβαλλε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και εμφάνιζε αξιώσεις.
Αλλά οι Γάλλοι φαίνεται ότι προτίμησαν την λύση του ελαχίστου κόστους.
Για την Alpha θα πρόκειται για ένα καλό deal καθώς εξασφαλίζει και την ελάχιστη συμμετοχή του 10% της επικείμενης αμκ.
Η Alpha αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα έχει κλείσει ένα καλό deal αλλά θα πρέπει να αποτιμηθεί γιατί οι Γάλλοι επέλεξαν την λύση του ελαχίστου κόστους.
Με την απόφαση τους αυτή η CA επιβεβαιώνει ότι θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα φεύγοντας.

Όσον αφορά την διαδικασία της ντροπής….....

Παρασκευή απόγευμα 28 Σεπτεμβρίου.
Η ώρα περνούσε αργά και βασανιστικά. Οι διοικήσεις των 3 ελληνικών συστημικών τραπεζών, Εurobank, Alpha και Εθνικής περίμεναν την ανακοίνωση προεπιλογής 1 ή 2 τραπεζών για να περάσουν στην επόμενη φάση.
Η ώρα περνούσε και η αγωνία κορυφωνόταν.
Μετά το κλείσιμο του ελληνικού χρηματιστηρίου, όλες οι διοικήσεις ήταν στα γραφεία τους και ανέμεναν. Οι ώρες περνούσαν, η αγωνία κορυφωνόταν.
Τα ενοχλητικά τηλέφωνα είχαν μετριαστεί (με εξαίρεση το δικό μας μόνιμο ενοχλητικό τηλέφωνο του www.bankingnews.gr αν υπάρχει καμία εξέλιξη καμία ειδοποίηση).
Τα λεπτά περνούσαν και τηλέφωνο από το εξωτερικό δεν δέχθηκαν οι 3 ελληνικές τράπεζες.
Έκλεισε και το χρηματιστήριο στο Παρίσι και εκεί η αγωνία κορυφώθηκε αλλά και πάλι καμία ενημέρωση.
Περί τις 19:30 την Παρασκευή οι διοικήσεις των 3 τραπεζών συνειδητοποίησαν ότι άδικα περιμένουν το τηλέφωνο από την Γαλλία.
Ως www.bankingnews.gr είχαμε ενημερωθεί από τις θεσμικές αρχές ότι είναι άκυρος ο συναγερμός καθώς η Credit Agricole την Κυριακή το απόγευμα ή Δευτέρα πρωί ή μέσα εβδομάδας λογικά θα πρέπει να προβεί σε ανακοινώσεις.
Η ανακοίνωση μπορεί να είναι ή ότι προκρίνει 1 ή 2 ενδιαφερομένους για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις ή ότι ζητάει νέα παράταση για να αποφασίσει ή ότι ακυρώνει την διαδικασία καθώς υπάρχει πιθανότητα μικρή μεν αλλά πιθανότητα να ακυρωθεί η πώληση….
Η όλη διαδικασία να παραμένουν οι διοικήσεις των 3 τραπεζών στο σκοτάδι γιατί στο σκοτάδι παρέμεναν έως το πρωί της Κυριακής.
Αισθάνονται ενοχλημένες για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση καμία επικοινωνία καμία αίσθηση για το αν και πότε οι γάλλοι θα ενημερώσουν.
Καμία αίσθηση αν οι προεπιλεγμένες τράπεζες είναι 1 ή 2.
Από την Eurobank αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση καμία αίσθηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Εθνική η οποία ωστόσο δηλώνει ότι «εμείς ακολουθήσαμε ένα διαφορετικό επικοινωνιακά δρόμο. Κρατήσαμε ουδέτερη στάση και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια»
Στην ερώτηση που θέσαμε αν η Εθνική υπαναχωρεί ή παραχωρεί την διεκδίκηση της Emporiki στις δύο ιδιωτικές τράπεζες όπως έχουν διαρρεύσει ορισμένοι κύκλοι λάβαμε την εξής απάντηση «η Εθνική είναι παρούσα στην διεκδίκηση της Emporiki αλλά δεν μπήκε σε πλειοδοσίες.
Αν την πάρει έχει καλώς αν δεν την πάρει υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά σχέδια»

bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.