Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου για το Παραδείσια - Τσακώνα

Στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το Παραδείσια – Τσακώνα, ............

σύμφωνα με τα λεγόμενα στο «Θάρρος» του διευθυντή έργου Νικ. Ντονά. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει προ μηνός στο «Θάρρος» ο κ. Ντονάς, η παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος στην κυκλοφορία με την παράκαμψη των συνολικά 900 μέτρων θα έπρεπε να γίνει το Σεπτέμβριο.

Όμως, προέκυψε και νέα καθυστέρηση που οφείλεται στο ότι η παράκαμψη είχε αρχικά μελετηθεί μόνο για τη διέλευση μικρών οχημάτων (εκτός φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.), αλλά το αρμόδιο υπουργείο έκρινε πως θα πρέπει να προβλεφθεί και η διέλευση των μεγάλων. Χρειάστηκαν κάποιες διαπλατύνσεις σε σημεία με μικρή ακτίνα στροφών, ενώ υπολείπεται η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, που άργησαν, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, να παραδοθούν.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα κατευθυνθούν οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η υπεύθυνη πολιτική Σαμαρά φαίνεται να αποδίδει τώρα και ρευστότητα, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους Χατζηδάκη-Στουρνάρα με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ. Ανάμεσα στα έργα υποδομής που θα χρηματοδοτηθούν περιλαμβάνονται και οι αυτοκινητόδρομοι «Μορέας» και «Ολυμπία Οδός».
Αυτό είναι σήμερα το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», ενώ στην πρώτη σελίδα προβάλλονται και τα θέματα:
● ΜΕΧΡΙ τον Ιούνιο του 2013 με τον αγωγό φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη η Πελοπόννησος καθίσταται ενεργειακός κόμβος. Η επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΣΦΑ και η συνάντησή του με τον περιφερειάρχη στην Τρίπολη.
● ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στην Κυπαρισσία για τη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με το πανηγύρι να εξελίσσεται κανονικά αλλά με μειωμένη εμπορική κίνηση λόγω κρίσης και οικονομικής στενότητας των λαϊκών νοικοκυριών.
● Η ΜΕΣΣΗΝΗ τιμά σήμερα ένα άξιον τέκνον της. Η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά θα τιμηθεί σε εκδήλωση από το Δήμο Μεσσήνης που την ανακηρύσσει επίτιμο δημότη.
● ΥΠΕΓΡΑΦΗ από το δήμαρχο Παν. Νίκα η σύμβαση για τα σχολεία 10ο και 26ο που θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια με 2,5 εκατ. ευρώ.
● 70 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ξένων γλωσσών εξασφάλισε η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας για ισάριθμους μαθητές απο άπορες οικογένειες.
● ΚΟΝΤΡΑ στη Βουλή για τις ΕΟΖ κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκου, στον οποίο απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
● ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ο Δήμος Καλαμάτας στον αγροτικό τομέα, συνεχίζονται οι αναπλάσεις στο Ιστορικο Κέντρο και οι νέες τιμές στα κυλικεία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.