Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

«Απόδειξη; Πότε ναι, πότε όχι, μπορεί και σπάνια

Άλλοι δηλώνουν ότι παίρνουν απόδειξη κάθε φορά που........

βγαίνουν έξω, άλλοι μερικές φορές και άλλοι σπανίως…

Δίνουν αποδείξεις στους πελάτες τους τα καταστήματα εστίασης; Καλαματιανοί και επισκέπτες της περιοχής μίλησαν στο «Θ» για το θέμα. Άλλοι δηλώνουν ότι παίρνουν απόδειξη κάθε φορά που βγαίνουν έξω, άλλοι μερικές φορές και άλλοι σπανίως.

Ενδιαφέρον, πάντως, έχει η σύγκριση που κάνουν δύο Μεσσήνιοι οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό. Στη Γαλλία και στην Αυστραλία, η απόδειξη, όπως μας είπαν, θεωρείται κάτι δεδομένο και δε χρειάζεται καν να μπεις στη διαδικασία να τη ζητήσεις.

Καταγράφηκε, όμως, και η εξής άποψη: «Απόδειξη μου κόβουν, όμως, αν δε σταματήσουν κάποιοι να κλέβουν, με τις αποδείξεις δε γίνεται τίποτα»…

ΦΩΝΗ

«ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ» η ενδιάμεση λύση για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο, με τον «επισπεύδοντα» υπουργό Σταύρο Καλαφάτη ν’ ανεβάζει στροφές. Στη χθεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ συμφωνήθηκε οι δήμαρχοι να καταθέσουν προτάσεις μέχρι την Τετάρτη για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες προσωρινής διαχείρισης. Για την οριστική διαχείριση στηρίζεται ο διεθνής διαγωνισμός της Περιφέρειας. Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», στην οποία επίσης διαβάστε:
● ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για την πώληση της ΑΤΕbank στην Πειραιώς συνεχίζονται. Κόντρες και αντιπαραθέσεις στη Βουλή – Κινητοποιήσεις και δηλώσεις στη Μεσσηνία, ενώ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης κατάθεση επίκαιρη ερώτηση με επίκληση της Προγραμματικής Συμφωνίας συγκρότησης της τρικομματικής κυβέρνησης και εννέα ερωτήματα, προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα
● ΚΑΛΑ ΝΕΑ από τον Κώστα Τζαβάρα για το νέο Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και για τα έργα πολιτισμού στην Πυλία. Κατά τις συναντήσεις του με τους δημάρχους Στ. Αναστασόπουλο και Δημ. Καφαντάρη ο αναπληρωτής υπουργός τούς μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον και την ευαισθησία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, που θα βρεθεί στη Μεσσηνία τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.
● ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ στην Κυπαρισσία και ειδικότερα στο παζάρι αντικών στο μεγάλο καλντερίμι της Παλιάς Πόλης.
● ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με δήλωση-φωτιά από τον πρώην δήμαρχο Κυπαρισσίας Ηλία Τσίγγανο για το Βιολογικό Καθαρισμό, όπου λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Μια δήλωση που θα προκαλέσει συζητήσεις αλλά και δυσαρέσκεια στην σημερινή Δημοτική Αρχή.
● Η ΤΙΜΗ της σταφίδας θα «τσιμπήσει» και φέτος. Τη διαβεβαίωση έδωσε χθες ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ σε ημερίδα στη Μεσσήνη.
● ΑΝΟΙΓΕΙ ο δρόμος για την ανέγερση νέων φυλακών στην περιφέρεια του Εφετείου Καλαμάτας.
● ΕΠΙΣΗΣ, όπως κάθε μέρα στη «ΦΩΝΗ» που κυκλοφορεί και στην Τριφυλία πρωί-πρωί σε περίπτερα και συνδρομητές, διαβάστε: Σχόλια, άρθρα, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα με σπέσιαλ Γκόλφω, αλλά και για το ζώδιό σας!

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.